Este cea mai cunoscută băutură răcoritoare carbogazoasă şi are sediul-mamă în Atlanta, SUA.

Este vândută în magazine, restaurante şi supermarketuri din peste 200 de ţări.  

Coca-Cola a fost inventată la sfârşitul secolului al XIX-lea (1886) de John Pemberton, un farmacist din Atlanta.

Iniţial a fost brevetată ca medicament. Mai târziu, licenţa a fost cumpărată de omul de afaceri Asa Griggs Candler.

Tacticile de marketing folosite de acesta au condus produsul spre dominarea pieţei băuturilor răcoritoare în secolul al XX-lea, potrivit Wikipedia.org.

Vă prezentăm câteva lucruri mai puţin cunoscute despre Coca Cola, aşa cum au fost prezentate ele de site-ul FactRetriever.com.  

  1. Primele produse Coca-Cola au conţinut cocaină, în cantitate de aproximativ 9 miligrame în fiecare sticlă. A fost îndepărtată din băutură în 1903.    

2. Coca-Cola a fost, în mod tradiţional, considerată o terapie minune pentru aproape orice, inclusiv sughiţ, colici, libido scăzut şi altele.  

3. Warren Buffet a spus că băutura Coca-Cola nu are memorie de gust, ceea ce înseamnă că o persoană nu se va plictisi de ea, la fel ca de apă.  

4. Formula originală pentru Coca-Cola este ţinută într-un seif într-o sucursală a SunTrust Bank Atlanta, care este aproape de sediul Companiei Coca-Cola.  

5. Denumirea de Coca-Cola se referă la două dintre ingredientele originale: nuci de kola şi frunze de coca.    

6. Coca-Cola stimulează creierul în moduri comparabile cu modul în care o face heroina, ceea ce ne poate face să ne dorim să bem din nou această băutură.  

7. În 20 de minute de la consumarea acestui suc, nivelul de zahăr din sânge creşte în mod dramatic şi provoacă o creştere mare a nivelului insulinei. Ficatul este nevoit apoi să transforme zahărul care circulă în corpul nostru în grăsimi.    

8. Oamenii de ştiinţă avertizează că consumul regulat de sirop de porumb cu conţinut ridicat de fructoză, săruri rafinate şi cafeină poate provoca creşterea tensiunii arteriale, diabet, obezitate şi boli de inimă.  

9. Este nevoie de doar 10 minute pentru acidul fosforic din Coca-Cola pentru a ataca smalţul dinţilor.  

10. Gustul unic al cocainei se spune că se datorează vaniliei, scorţişoarei, uleiurilor esenţiale şi mirodeniilor, cum ar fi nucşoară.   

Lasă un răspuns