Leonardo DiCaprio este un mare colectionar de obiecte eclectice si cu importanta istorica.

El a detinut pana nu demult Oscarul castigat de Marlon Brando, dar a decis sa-l inapoieze autoritatilor dupa ce obiectul a fost cercetat intr-un caz de frauda.

Potrivit New York Times, DiCaprio a primit cadou statueta de la finantatorul malaezian Jho Low, alaturi de alte obiecte pretioase, printre care si o pictura a lui Pablo Picasso si un colaj creat de artistul american Jean-Michel Basquiat.

Oscarul lui Marlon Brando – pe care actorul l-a castigat pentru interpretarea din filmul „On the Waterfront” – a disparut din resedinta sa de la Hollywood.

Mai tarziu, a fost cumparata de finantator pentru 600.000 de dolari de la un traficant de obiecte de colectie din lumea filmului.

Low a fost insa acuzat de savarsire de frauda impotriva unui fond de investitii, motiv pentru care DiCaprio a decis ca e mai intelept sa predea autoritatilor toate cadourile pe care le-a primit de la el.

Investitorul a negat acuzatiile, insa starul de la Hollywood nu a vrut sa mai aiba de-a face cu nimic legat de malaezian.

Reprezentantii lui DiCaprio au spus intr-o declaratie de presa: „Inainte de depunerea cererii civile facuta de Guvern, domnul DiCaprio a initiat returnarea articolelor. Printre ele, se afla si Oscarul castigat initial de Marlon Brando, care i-a fost facut cadou lui DiCaprio.”

„Domnul DiCaprio este recunoscator pentru sprijinul Guvernului si vrea sa se face dreptate in aceasta chestiune”, incheie declaratia.

Lasă un răspuns