Focus in the Park e un festival cu intrare liberă, la toate evenimentele desfășurate. Biletul Focus Fan Zone asigură accesul în zona oficială Fan Zone, situată în proximitatea Main Stage-ului, o zonă mai puțin aglomerată ce oferă:
– Vizibilitate sporită la concertele de la Main Stage de pe platforma Premium Lounge
– Acces la barul special amenajat în zona Fan Zone
– Acces la toaletele special amenajate în zona Fan Zone
+ Priority-line la toate barurile din zona festivalului
De asemenea, biletul Focus Fan Zone este și o formă de a susține organizarea festivalului Focus in the Park, aflat la a 10-a ediție. Focus in the Park a reușit de-a lungul anilor să aducă în Sibiu cei mai valoroși artiști de pe scena alternativă din România și nu numai, la concerte cu intrare liberă dar cu un standard de calitate a sunetului ridicat.
Biletul Fan Zone este un prim demers prin care oferim publicului ocazia să ne susțină în a aduce pe scena din Sibiu artiștii lor preferați. Be our Focus Fan!

Focus In The Park, festival-emblemă al Sibiului și o rampă de lansare pentru trupele la început de drum din muzica alternativă, revine în forță în luna august, aducând experiențe muzicale unice în Parcul Sub Arini. Evenimentul se va desfășura în perioada 23-27 august 2023, marcând astfel cea de-a zecea aniversare a festivalului.

Nominalizat în 2022 la Best European Small Festivals, cunoscut întâi ca Focus Festival și devenit din 2017 Focus In The Park, evenimentul s-a dezvoltat de la o mică scenă la un eveniment de anvergură, oferind publicului o experiență memorabilă în mijlocul naturii.

Festivalul se mândrește în 2023 cu cel mai puternic line-up de până acum, oferind cinci scene pe care artiștii vor susține concerte de neuitat. Numeroase trupe care au contribuit la dezvoltarea festivalului de-a lungul timpului vor reveni în Parcul Sub Arini, pentru a celebra alături de fanii lor.

Câștigătorii Eurovision 2022, Alternosfera și Subcarpați, marile nume ale ediției

Kalush Orchestra, câștigătorii marelui trofeu Eurovision la Torino cu melodia „Stefania”, sunt invitații speciali ai ediției aniversare. „Suntem extrem de încântați că revin în România. Contextul actual, apropierea dintre România și Ucraina din ultimul an ne face să credem că artiștii ucraineni vor fi primiți cu brațele deschise în familia Focus in the Park și de abia așteptăm să îi vedem la Sibiu”, spune Sebastian Marcovici, directorul festivalului.

Kalush Orchestra este extensia proiectului muzical Kalush, format în 2019. Trupa cântă un hip-hop, combinat cu motive folk și elemente din folclorul ucrainean și a câștigat concursul Eurovision de anul trecut. Piesa cu care au câștigat concursul, Ștefania, este primul cântec rap ce câștigă acest concurs și, de asemenea, cântecul câștigător cu cele mai multe televoturi din istoria competiției. Grupul a scos la vânzare trofeul câștigat și l-au vândut cu 900 de mii de dolari, bani cu care au sprijinit forțele armate ale Ucrainei. Din banii câștigați în urma licitației s-au cumpărat drone militare. Ulterior, grupul a pornit într-un turneu prin Europa și America de Nord pentru a atrage atenția publicului asupra războiului din Ucraina și pentru a strânge donații în scopul de a combate invazia rusă.

Printre headlinerii așteptați se numără trupe de renume, devenite deja tradiție pentru Focus In The Park, precum Subcarpați și Alternosfera, care sunt invitați în cadrul aceleiași ediții pentru prima dată în istoria festivalului.

Un alt moment de neratat va fi reuniunea trupei Snails, pionierii rock-ului alternativ din Republica Moldova, care s-au reunit după o pauză de 10 de ani și se vor afla pentru prima dată în România.

Dirty Shirt, una din cele mai de succes trupe metal românești, la nivel internațional, ajunge la Sibiu după ce a susținut un concert anul acesta și la Electric Castle, iar după focus pleacă în Slovacia și Polonia.

O prezență fresh în festival va fi Ioana Milculescu. Una dintre vocile des întâlnite la concertele Subcarpați, formație cu care a început o colaborare în 2019, iar MC Bean i-a fost mentor la creative camp, la Electric Castle. Proiectul ei, „Ioana”, a fost prezentat la ediția din acest an a EC, iar acum ajunge la Focus In The Park.

Băieții de la HVNDS vin la Sibiu cu energia cu care deja și-au obișnuit fanii, în ultimii ani. Melodii de pe cel mai recent album al trupei, dar și cele consacrate vor putea fi ascultate cu siguranță pe una din scenele Focus.

Debut de foc al ediției cu numărul 10

Focus In The Park va debuta cu Deliric X Silent Strike și Muse Quartet, iar seara ne vom bucura împreună de un DJ Set susținut de Andi Moisescu.

Festivalul se va încheia cu un concert de excepție al Filarmonicii de Stat din Sibiu, în colaborare cu trupa The Mono Jacks, oferind o notă clasică și emoționantă festivalului aniversar.

*

Focus In The Park 2023 este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local si Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri principali: Kaufland, Continental

Lasă un răspuns