Spectacolul „Mon Cabaret Noir”, de Răzvan Mazilu, unul dintre cele mai de succes spectacole din stagiunea Teatrelli, poate fi văzut online gratuit duminică, 3 mai, de la ora 18,00.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de către Teatrelli, „Mon Cabaret Noir”, semnat de cunoscutul coregraf şi regizor Răzvan Mazilu, este un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică şi foarte multă culoare, fiind programat pentru duminică, 3 mai, în cadrul seriei Teatrelli online, pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18,00 – 23,00.

"Mon Cabaret Noir" se vede la Teatrelli Online pe 3 mai

#StamAcasa și urmărim "Mon Cabaret Noir" la Teatrelli, mâine, în intervalul orar 18:00-23:00 >>> https://teatrelli.com/spectacole-online/ Actrițele Alina Petrică și Ana Bianca Popescu îți dau câteva motive bune să îl vezi alături de noi.

Publicată de Teatrelli pe Vineri, 1 mai 2020

 

Spectacolul le are în distribuţie pe unele dintre cele mai apreciate actriţe autohtone: pe Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică şi Ana Bianca Popescu. Acestora li se alătură chiar Răzvan Mazilu, într-un rol mut, de o „expresivitate sfâşietoare”.

Spectacolul reprezintă un demers unic, complex şi emoţionat şi se joacă cu casele închise de la lansare, fiind prezentat în 2016 şi în Festivalul Naţional de Teatru (FNT), iar în 2019 la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

„Mon Cabaret Noir” porneşte de la povestea Anitei Berber – dansatoare, coregrafă, actriţă şi fotomodel de mare succes din anii 1920, epoca de aur a cabaretului, o personalitate avangardistă, rebelă şi excentrică, cu un destin demn de un scenariu de film, precizează sursa citată.

„Mon Cabaret Noir” durează o oră şi 20 de minute şi invită publicul să pătrundă în lumea cabaretului berlinez, încărcată cu erotism, viaţă de noapte, libertate sexuală totală, droguri şi alcool, unde nimic nu este prea bizar şi totul este permis pentru experimentare.

„Spectacolul provoacă prin erotism şi sondează părţile întunecate ale personalităţii noastre. Provoacă, în primul rând, ideea de libertate – aş putea spune că este o pledoarie pentru libertatea fiinţei, o fiinţă scuturată de toate prejudecăţile şi toate regulile pe care societatea le impune.

Este un gen de demers cu care publicul nu este obişnuit: un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică şi foarte multă culoare. Este făcut cu profesionalism, am încercat să ridicăm o ştachetă în această idee a spectacolului total.

Este foarte bine documentat şi, nu în ultimul rând, îmi place să cred, temele şi ideile din spectacol ating nişte corzi neştiute sau uitate din sensbilibiltatea spectatorilor , povesteşte coregraful şi regizorul Răzvan Mazilu.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Teatrelli este un proiect al Primăriei Capitalei prin Creart, un spaţiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producţii proprii de teatru şi dans, precum şi concerte acustice, dezbateri şi artist-talk-uri.

Lasă un răspuns