Milano, capitala Lombardiei, regiunea italiană cea mai afectată de coronavirus cu circa 14.000 de decese, a mulţumit personalului medical, aflat în prima linie în lupta împotriva epidemiei de COVID-19, comandând o frescă gigantică în onoarea acestuia, relatează AFP.

„Ideea era să creăm o frescă care să dureze ani de zile şi să fie un memorial pentru oamenii care trec pe lângă noi. Acesta este motivul pentru care se numeşte: „Ca să nu uităm”, a explicat pentru AFPTV artistul milanez, autorul lucrării, Lapo Fatai.

Fresca reprezintă o asistentă purtând mănuşi, cu părul acoperit şi cu o mască coborâtă sub bărbie dezvăluind un zâmbet larg. Lângă chipul ei este scris un mesaj cu majuscule: „MULŢUMESC!”.

„Asistenta zâmbeşte în pofida semnelor lăsate pe chipul ei de purtarea măştii. Este un simbol al speranţei şi al spiritului pozitiv în pofida a tot”, a mai spus Lapo Fatai, care a lucrat gratuit la acest proiect.

„După ce m-am gândit la asta, am decis să lucrez gratuit pentru a aduce un omagiu tuturor membrilor personalului medical care au muncit din greu în timpul acestei crize”, a spus tânărul artist care a finalizat lucrarea în opt zile.

Până în prezent, epidemia de coronavirus a provocat 28.000 de decese în Italia, dintre care jumătate în Lombardia, inima economică a Italiei, punând la grea încercare sistemul său de sănătate.

Lasă un răspuns