În satul lui Moş Crăciun, din provincia finlandeză Laponia pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. Spiriduşii sortează de zor scrisori, Moşul le citeşte şi pregăteşte cadourile, iar renii se antrenează pentru zborul care îi aşteaptă în noaptea de C

E dimineaţă devreme în satul lui Moş Crăciun, situat chiar pe cercul arctic, la opt kilometri nord de Rovaniemi, în provincia finlandeză Laponia. În această perioadă a anului, soarele răsare abia la ora 11, când activitatea în sat e de mult în toi.

Spiriduşii îi aduc aproape necontenit scrisori moşului. Anul acesta, a primit scrisori din 200 de ţări, iar în cele mai aglomerate zile au sosit şi câte 32.000. Moşul a citit deja destul de multe încât să ne poată spune dacă anul acesta copiii au fost în general cuminţi sau ba.

Cât despre cadourile aşteptate de copii? Multe jucării, desigur, dar şi daruri mai greu de fabricat în atelierul Moşului.

Anual, peste 350.000 de oameni vin să viziteze satul lui Moş Crăciun, iar doritorii pot avea parte chiar de o audienţă în biroul său.

Oameni în toată firea şi copii bat drumul până în Laponia să-l vadă, căci de obicei doar îi găsesc cadourile sub brad sau îi văd pe moşii din magazine.

Dar activitatea în satul lui Moş Crăciun nu se opreşte de dragul vizitatorilor, căci toată lumea e conştientă de numărătoarea inversă până la noaptea cea mare.

Moşul însuşi verifică starea saniei şi chiar face o plimbare cu ea, ca să se convingă că nu-i va face probleme în noaptea de Crăciun.

Lasă un răspuns