Crăciunul vine în fiecare an, dar nu oriunde. Cel puţin în Franţa, unde primarul unei localităţi din sudul ţării este somat să mute o scenă a Naşterii Domnului amplasată în primărie.

Asta pentru că încalcă legea separării bisericii de stat. Este al doilea an consecutiv când primarul e somat în justiţie din această cauză.

Primarul localității Béziers din Franța, Robert Ménard este cunoscut pentru tenacitatea pe care o arată atunci când trebuie să-și susțină ideile. Și anul acesta a decis amplasarea scenei care reprezintă Nașterea Domnului la Primărie.

Tribunalul a hotărât că locul acesteia nu e acolo, pentru că este vorba despre o instituție publică și că trebuie mutată. Și, mai mult decât atât, că primarul nu respectă principiul secularismului Republicii Franceze.

Deși știe foarte bine ce înseamnă separația puterilor în stat, Robert Ménard se ambiționează să amplaseze scena la Primărie.

El are la dispoziție 48 de ore să se supună deciziei Tribunalului. În caz contrar, riscă să se aleagă cu o amendă de 2000 de euro pentru fiecare zi de întârziere.

Lasă un răspuns