Marșul Tăcerii de la București în cinstea comemorării eroilor Revoluției din 1989 a strâns sâmbătă seara, 22 decembrie,  peste 3000 de oameni în București. Actrița Oana Pellea a postat un mesaj trist pe contul de socializare, în care mărturisește că se aștepta să i se alăturie mai mulți oameni. 

„Da. O mână de oameni am citit nume și nume și nume de oameni ce au pierit în 1989.

Unica lumină de candelă ce a rămas aprinsă a fost cea a domnului Mihai Șora. La 102 ani a ținut aprinsă Lumina sufletelor ce au plecat de pe pământ împușcați în dec 1989.

Sufletul cel mai tânăr ce a pierit în acele zile avea 2 ani. …Domnul Șora a ținut Lumina ca să știe sufletele …drumul de întoarcere acasă…

Am înălțat numele celor morți pentru a fi dezlegați, pentru a le mulțumi, pentru a le trimite semn că nu i-au uitat chiar toți…că mai suntem ( chiar dacă puțini) cei care ne gândim la ei…A fost frig. Am fost puțini.

Mi-au înghețat lacrimile pe obraz. Pe gardul Palatului Regal, unde au fost florile depuse la înmormântarea MS Regelui Mihai I al României…acum stau numele celor ce au murit, pentru că nu au mai vrut să trăiască precum șobolanii într-o lume falsă, într-o dictatură, în minciună și în lașitate.. 

Sunt fericită că am fost prezentă la acest act de smerenie și de respect pentru cei morți. Nu puteam să fiu în altă parte!

Mi-ar fi crăpat sufletul de rușine! Dumnezeu să-i odihnească’, a fost mesajul publicat de Oana Pellea pe rețelele de socializare. 

Lasă un răspuns