Franţa este cea mai vizitată țară din lume, cu 84,5 milioane de turiști, potrivit Organizației Mondiale a Turismului (OMT). Pe locurile următoare se plasează SUA și Spania. 

Chiar dacă limba este mai degrabă o barieră, iar în ultimii ani a avut parte de mai multe atentate teroriste, Franța beneficiază de atracția Parisului, dar și de tradiția sa culinară, de cultura vinului sau de Coasta de Azur.

SUA înregistrează 77,5 milioane de turiști anual. Printre atracţiile turistice se numără oraşele New York, Las Vegas și Los Angeles, coastele din Florida, dar și alte state. 

Podiumul este completat de către Spania, cu 68,2 milioane de vizitatori anual. Aceasta are ca atracții orașele Madrid, Barcelona, Sevilla, Malaga, dar și Insulele Baleare și Tenerife.

Alături de acestea se mai găsesc vaste plaje însorite, munți, artă, tradiție și gastronomie.

În top 5 se mai găsesc China – cu 56,9 milioane de vizitatori anual, şi Italia – cu 50,7 milioane de turiști.

China are ca atracții Marele Zid Chinezesc, metropolele Hong Kong, Macao, Beijing și Shanghai. 

Italia este cunoscută pentru ruinele romane, dar și pentru operele renascentiste din Veneția, Florența, Milano, Parma, Bologna, tradiția sa culinară sau peisajele de la Marea Mediterană sau cea Adriatică, plus insulele Sicilia sau Sardinia.

De asemenea, în Roma se regăsește și Vaticanul.

Europa domină topul Următoarele locuri în top sunt ocupate de către Turcia – 39,8 milioane de vizitatori, Germania – 35 de milioane de vizitatori, Marea Britanie – 34,4 milioane de vizitatori, Mexic – 32,1 milioane de vizitatori și Rusia – 31,3 milioane de vizitatori.

Turcia este foarte căutată pentru plajele din Antalia și istoria Istanbulului.

Germania are ca atracții Berlinul, Munchen și Bavaria, în Marea Britanie principala atracție este Londra, care este și unul dintre cele mai mari centre financiare din lume.

În schimb, Mexicul are stațiuni de lux în apropiere de SUA, precum Acapulco, dar și vestigii aztece și mayașe, plus construcții din perioada colonială.

Rusia se află în top datorită faptului că în acest an a avut loc campionatul mondial de fotbal, dar și din cauza unor atracții turistice precum Sankt Petersburg, Moscova, la care se adaugă stațiunile din Crimeea și Soci. 

Lasă un răspuns