Mii de români au ales să petreacă zilele libere de sărbătorile de iarnă pe pârtie. Sezonul nu s-a deschis oficial peste tot, dar zăpada artificială este foarte bună pentru schi, spun românii pasionați de sporturi pe zăpadă.

Atmosferă de sărbătoare la Predeal, acolo unde 4 dintre cele 5 pârtii au fost deschise pentru primul val mare de turiști din acest sezon.

– Sunt începător dar pârtia e excelentă. Plec după Crăciun și revin pentru revelion. Sunt din Brăila.

Echipamentele se închiriază cu prețuri asemănătoare celor de anul trecut. 25 de lei pe zi pentru pereche de schiuri, iar kitul complet pentru snowboard e 40 de lei. Zăpada e artificială în proporție de 90%, însă fanii sporturilor de iarnă sunt fericiţi.

Patricia Crăciun, monitor de schi: „Se schiază foarte bine, este deschisă pârtia de la Clăbucet. Zăpada e bună.”

Instalațiile de telescaun și teleschi funcționează la capacitate maximă, iar ultimele urcări se fac până aproape de ora 21:00.

Distracţia e la cote maxime şi pe pârtiile din Poiana Braşov. Stratul de zăpadă în masivul Postăvarul măsoară 70-80 cm.

– Foarte, foarte bună, eu cred că este cel mai bun an ca să te dai pe schi

Tarifele pentru transportul pe cablu sunt ceva mai mari. 25 de lei în loc de 20, pentru o urcare sau o coborâre simplă, în timp ce pentru copii s-a scumpit cu 2 lei, de la 10, la 12.

– S-au scumpit un pic, dar nu mult, extraordinar să zic că… acceptabil

Patinoarul din Poiana Braşov e altă destinaţie de distracţie.

– Mă distrez foarte mult. Da, am mai fost când eram mai mică, dar nu sunt cea mai bună.

În Poiana Braşov, sezonul de schi se va deschide oficial duminică. Iar în acest an, organizatorii au pregătit o surpriză turiştilor – lecţii gratuite de schi.

Lasă un răspuns