Teatrul Apollo din Harlem (New York), pe a cărui scenă au cântat legende ale muzicii precum The Jackson 5, Aretha Franklin şi Marvin Gaye, va aniversa sâmbăta împlinirea a 85 de ani, cu o zi a porţilor deschise în care ăşi va rememora trecutul şi va prezenta un program suplimentar.

Stagiunea iarnă-primavară la Apollo va celebra „moştenirea acestui teatru ca epicentru a culturii afro-americane” iar printre evenimentele sale principale se remarcă spectacolul Dance Theater of Harlem, festivalurile Africa Now şi Women of the World precum şi emblematicele Amateur Nights”, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

View of streetcars running past the Apollo Theater Loews Victoria and Harlem movie theaters on a busy afternoon on 125th street in Harlem Photo by Herbert GehrThe LIFE Picture CollectionGetty Images

Ziua porţilor deschise din 2 de februarie, gratuită, va fi prezentată de istoricul Billy Mitchell, cunoscut ca ‘Mr. Apollo’, cu participarea arhivei digitale a teatrului, creatorilor nuvelei grafice ‘Showtime at the Apollo’ şi a numeroase reprezentaţii muzicale.

La 20 februarie se dă startul Amateur Nights, unul dintre cele mai vechi concursuri de talente din New York în care artişti în devenire vor rivaliza pentru câştigarea premiului de 20.000 de dolari, cu speranţa de a deveni la fel de populari ca celebrii lor predecesori: Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn, Luther Vandross y D’Angelo.

The Apollo Harlem Manhattan

Din program mai fac parte evenimentul ‘Race Music’, care îmbină muzică, film şi politică; ‘WiLDFLOWER’, o piesă de teatru inovatoare; şi spectacolul ‘Twisted Melodies’, despre viaţa cântăreţului de soul şi compozitor ai anilor 70, Donny Hathaway.

Instituţia va pune accentul şi pe rădăcinile sale umoristice, cu ‘Apollo Comedy Club’, la care vor participa peste 15 artişti de comedie, alături de spectacolul ‘Music Café’ şi de organizarea de reuniuni pentru a dezbate teme ale actualităţii.

Cea de-a 85-a aniversare de la înfiinţarea teatrului Apollo coincide cu prima extindere fizică din istoria sa, pentru a deveni Centrul de Arte Scenice Apollo, un proiect prevăzut să se încheie în toamna anului 2020 şi care presupune deschiderea de noi teatre.

Lasă un răspuns