A fost ziua în care toată atenția a fost captată de asaltul dat de Tudorel Toader asupra Justiției. Doua ordonanțe de urgență controversate. Reacții și proteste.

 Ministrul Justiției a anunţat două OUG în Justiţie.

Una dintre cele mai importante modificări este că la funcţiile de conducere din parchete, începând cu funcţia de procuror general, pot candida şi judecători care au fost procurori, iar avizul nu va mai fi dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cum se întâmplă acum, ci de către plenul CSM.

 Prima reacţie a preşedintelui Iohannis, după ordonanţele de urgenţă: PSD a acţionat astăzi din nou împotriva statului de drept și PSD vrea să creeze un statut special pentru cei care au probleme în justiţi. 

Dragnea a spus că nu ştia despre ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor Justiţiei, aprobată de Guvern, dar a citit-o şi este „în regulă”.

Secţia de anchetare a magistraţilor a cerut de trei ori preluarea dosarului Tel Drum. DNA a refuzat.


Cristian Tudor Popescu crede că ce a făcut Tudorel Toader n-a făcut nici PCR – Justiție cu circuit închis.

Prin cheremul lui T. Toader, SECȚIA va fi unica secție de pe această planetă care nu face parte dintr-un întreg, este scoasă de sub autoritatea Parchetului General, ca o mână care se mișcă separată de corp, sub controlul exclusiv al lui T. Toader.

Dosarele politicienilor sau clienților partidului Dragnea vor fi înșfăcate de pe masa procurorilor DNA și aruncate în sertarele SECȚIEI. ”Tudorel Toader şi-a subordonat Justiţia cu o OUG hoţească.

 Dăncilă spune că OUG pe justiție este similară ordonanței pentru alocațiile copiilor: Nu dăm pentru o persoană, ci pentru România și toți românii, potrivit G4media.ro.

 Evenimentul zilei deschide cu Brâncuși, România liberă vorbește despre terenul pierdut de un orășel, iar Antena 3 despre Kovesiși cum i-au crescut șansele la Bruxelles. Mai nimic despre Ordonanțe, dar multe opinii despre Kovesi. 

Prima reacţie a Comisiei Europene după ordonanţa de modificare a legilor justiţiei. ​Timmermans: „Nu ştiam că va fi adoptată”.

UE, de la dreapta la stânga, se mobilizează pentru susținerea Codruței Kovesi, Bucureștiul sabotează candidatura, scrie cursdeguvernare.ro.

Lasă un răspuns