Stilistul francez Thierry Mugler a prezentat marţi la Muzeul de Arte Frumoase din Montreal prima expoziţie consacrată creaţiilor sale, care include ţinute vestimentare, schiţe şi materiale de arhivă, selectate din cariera lui prestigioasă de peste 35 de ani.

După ce a refuzat de nenumărate ori să îşi expună lucrările în pofida ofertelor primite de la mai multe muzee din lume, Thierry Mugler a ales, în cele din urmă, metropola canadiană pentru această retrospectivă, despre care a spus, în conferinţa de presă dedicată vernisajului acesteia, că reprezintă „o tragedie glamour”.

The French fashion designer Thierry Mugler present his exhibition „Couturissime” at the Montreal museum of fine arts, on February 26 2019.

Expoziţia „Thierry Mugler: Couturissime” include zeci de obiecte create de celebrul designer – ţinute vestimentare, costume, schiţe, fotografii şi videoclipuri -, care descriu cariera sa din 1977 până în 2014.

„Lucrul care mă emoţionează cel mai mult, atunci când văd toate aceste lucrări, este faptul că am motivat şi am reunit în jurul meu maeştri excepţionali”, a subliniat Thierry Mugler, în vârstă de 70 de ani.

Organizată în mai multe acte, „ca o operă”, potrivit lui Nathalie Bondil, directoarea Muzeului de Arte Frumoase din Montreal, expoziţia prezintă costume, proiecţii animate şi fişiere muzicale pentru a crea ambianţe tematice, întruchipând diferite proiecte la care renumitul creator de modă a luat parte începând cu sfârşitul anilor ‘1970.

„Thierry Mugler este o legendă, un idol, epitetele sunt numeroase, pentru că opera lui este într-adevăr excepţională”, a declarat Nathalie Bondil.

Expoziţia, prezentată în avanpremieră pentru presă, îşi va deschide porţile în faţa publicului larg pe 2 martie şi va continua până pe 8 septembrie.

Lasă un răspuns