Procesul traficantului mexican de droguri Joaquin “El Chapo” Guzman scoate la lumină noi detalii întunecate despre viata acestuia.

Potrivit unor documente deschise la tribunal vineri, mai mulți martori au declarat autorităților că El Chapo a întreținut relații sexuale cu minore despre care spunea că sunt ca niște ”vitamine”.

El Chapo ar fi mărturisit că sexul cu fete tinere ”îi dădea viață”, relatează CNN.

Noile acuzații vin după ce procesul traficantului a ajuns aproape de final: juriul îşi va începe dezbaterile luni.

Un martor care a cooperat cu autoritățile la proces le-a spus investigatorilor că în 2007 l-a ajutat pe El Chapo să drogheze fetițe de 13 ani, punându-le un praf alb în băuturi.

Apoi baronul drogurilor a întreținut relații sexuale cu ele. Pentru 5000 de dolari minorele îi erau trimise la ferma lui din Sinaloa.

Eduardo Balarezo, un avocat al lui El Chapo, a declarat că Guzman neagă vehement aceste acuzații ”extrem de murdare” și că este nepotrivit că ele vin fix înainte ca juriul să înceapă dezbaterile.

Documentele au fost deschise la ordinul unui judecător care a răspuns unor solicitări venite de la The New York Times și Vice News.

Documentele nu au fost folosite în cadrul procesului deoarce sunt irelevante în contextul în care El Chapo este judecat pentru trafic de droguri.

Guzman, în vârstă de 61 de ani, a fost extrădat din Mexic în SUA în 2017. Procurorii americani îl acuză că a adus în Statele Unite tone de cocaină, heroină, metamfetamină şi marijuana.

Dacă juraţii îl consideră vinovat, el ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă. Acordul de extrădare exclude posibilitatea unei condamnări la moarte.

Avocaţii apărării au încercat joi să convingă juriul că El Chapo este doar un ţap ispăşitor pentru cartelul Sinaloa, al cărui lider ar fi de fapt Ismael “El Mayo” Zambada. Acesta a fost şi el inculpat, însă autorităţile nu au reuşit încă să îl aresteze şi să îl aducă în faţa instanţei.

Jeffrey Lichtman, avocatul lui Guzman, şi-a repetat joi teoria că Zambada a mituit guvernul de la Ciudad de Mexico pentru a scăpa şi pentru a-l sacrifica în schimb pe El Chapo.

Avocatul a mai afirmat că mita de 100 de milioane de dolari plătită de clientul său fostului preşedinte mexican Enrique Pena Nieto, potrivit unui martor, trebuie să fi provenit de fapt de la Zambada.

Lasă un răspuns