Primăria unei comune din Argeş cere sprijinul jandarmilor ca să-i stăpânească pe romii trimişi în izolare la domiciliu, care nu vor să audă de măsura de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Un grup de romi din satul Pojorâta, recent întorşi din străinătate, a băgat frica în reprezentanţii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din Lereşti trimişi de Primărie să-i verifice dacă stau în izolare, aşa cum le cer autorităţile.

După ce au fost găsiţi în diverse locuri, mai puţin la domiciliu, romii au trecut la intimidări.  Vineri, primarul comunei Lereşti, Marian Toader, cere sprijinul jandarmilor ca să-i stăpânească pe cetăţenii recalcitranţi.

„În urma verificărilor efectuate privind respectarea autoizolării persoanelor sosite din străinătate în satul Pojorâta, comuna Lereşti, judeţul Argeş, echipele de control constituite la nivelul CLSU – Primăriei Lereşti au fost agresate de cetăţenii de etnie romă din satul Pojorâta, trecând atât la ameninţări verbale, cât şi fizice”, se argumentează într-o solicitare înaintată Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Argeş de către primarul Marian Toader.

Lasă un răspuns