Preşedintele CJ Constanţa face un apel la Klaus Iohannis pentru a nu transforma Constanţa într-un „judeţ izolat”.

Marius-Horia Ţuşuianu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, a postat în urmă cu câteva ore un measaj prin care anunţă că aproximativ 1.500 de români din Italia vor fi aduşi şi băgaţi în carantină în judeţul Constanţa (cel mai probabil în hoteluri din staţiunea Mamaia). Decizia ar fi fost anunţată de prefet în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„În obedienţa sa politică, acest înalt funcţionar public, a lecturat în Comitetul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă un document care ne anunţă că aproximativ 1500 de români aduşi din zone roşii din Italia vor fi carantinaţi în Constanţa, în contextul în care judeţul nu dispune de baza materială medicală necesară în asemenea situaţie.

Este un caz de iresponsabilitate maximă, atât pentru românii aduşi din Italia, cât şi pentru locuitorii judeţului.

Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare într-o situaţie atât de gravă – conduce la o criză sanitară şi umanitară. ESTE UN ACT IRESPONSABIL, FARA PRECEDENT!!! Fac apel la Preşedintele Iohannis, la Guvernul României să ia măsurile care se impun şi să nu transforme Constanţa într-un judeţ izolat.

Oamenii trebuie triaţi epidemiologic şi transportaţi în mod asistat în judeţele de unde provin. Altfel, au fost aduşi acasă doar pentru un exerciţiu de imagine. Nu avem suficiente echipamente, medici sau dotări.

Este o degringoladă totală, iar cei care trebuie să gândească strategic nu fac decât să sufoce un sistem şi aşa subdimensionat. Este inadmisibil să aduci un flux uriaş de oameni cărora ştii din start că nu le poţi oferi tratamentul necesar. Oamenii trebuie triaţi epidemiologic şi asistaţi pentru a ajunge în judeţele unde au domiciliul.

Distribuiţi corect – avem o şansă cu toţii la un tratament corect.

JUDEȚUL CONSTANȚA – EXPUS ÎN MOD IRESPONSABIL DE CĂTRE PREFECT!!! În obediența sa politică, acest înalt funcționar…

Publicată de Marius Horia Tutuianu pe Vineri, 20 martie 2020

Este anormal sa ne aruncaţi, pe toţi, într-o groapă a leilor şi apoi să citiţi liniştiti ordine şi statistici. Oamenii din judeţul Constanţa nu sunt simple cifre pe hârtie. Şi nici cei întorşi din Italia. Sunt copii, mame, fraţi sau bunici! Şi trebuie respectaţi! Cu toţii, avem dreptul la o şansă egală. Distribuiţi corect, cu echipamente suplimentate, cu dotări standard – putem să învingem boala. Altfel, locuitorii Judeţului Constanţa devin vulnerabili. Eu nu îmi pot asuma acest demers iraţional, domnilor guvernanţi!

Puteti dumneavoastră să garantaţi că în tot judeţul nu se mai îmbolnăveşte nici măcar un om? Pentru că, domnilor, atât este necesar pentru ca noi să intrăm într-o criză medicală! UN OM! Este cifra care face diferenţa!

Vă cer să vă asumaţi public aceste decizii! Să veniţi în faţa constănţenilor şi să explicaţi de ce copiii, părinţii, bunicii sau fraţii noştri nu vor avea şansa la tratament egal”, scrie Ţuţuianu.

Ministerul Afacerilor Externe anunţa vineri, 20 martie, că „a identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp.”

Prima cursă aeriană va fi de la Torino, sâmbătă, 21 martie.

Lasă un răspuns