Reţeaua de socializare Reddit a anunţat luni că a atras 300 de milioane de dolari printr-o rundă de finanţare condusă de compania chineză Tencent Holdings, care i-a conferit o evaluare de piaţă de 3 miliarde de dolari, transmite Reuters. 

Reddit a obţinut o investiţie de 150 de milioane de dolari de la Tencent şi alţi foşti investitori ai companiei, între care se află Sequoia, Fidelity, Tacit şi Snoop Dogg.

Investiţia din partea companiei chineze a provocat rapid temeri legate de cenzură la Reddit, care se auto-intitulează ”prima pagină a Internetului”.

Reddit este interzisă în China, în conformitate cu legislaţia referitoare la cenzură din această ţară.

Exceptând această finanţare, Reddit, companie înregistrată în California, a atras peste 250 de milioane dde dolari în alte trei runde de finanţare. Cea mai recentă a avut loc pe  1 august, la o evaluare de 1,8 miliarde de dolari. Compania are peste 20 de investitori, între care se află şi Advance Publications, care deţine Conde Nast, fostă companie mamă a Reddit.

Reddit s-a confruntat recent cu o scurgere de date ale utilizatorilor, după ce un hacker a intrat în sistemele sale şi a accesat date, inclusiv adresele de email şi o bază de date de backup care conţinea parole vechi criptate. Cu toate acestea Reddit a depăşit cazul, anunţând că intrusul a obţinut doar acces read-only la unele sisteme cu date backup.

Reddit are în medie peste 330 de milioane de utilizatori lunari activi, potrivit datelor disponibile pe site-ul companiei.

Lasă un răspuns