Festivalul de Film de la Berlin va fi mutat la finalul lunii februarie, în 2020, după galele premiilor BAFTA şi Oscar. Perioada în care va avea loc a 70-a ediţie a Berlinalei este 20 februarie – 1 martie. 

Gala premiilor BAFTA are loc, în mod tradiţional, în prima duminică a Berlinalei, iar cea a premiilor Oscar, după ce Festivalul de la Berlin se încheie.

După ce Academia Americană de Film a anunţat că gala din 2020 va avea loc cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, pe 9 februarie, organizatorii Berlinalei au decis să modifice perioada festivalului.

Mutarea galei premiilor Academiei Americane de Film a făcut ca mai multe organizaţii să îşi schimbe planurile. Academia Britanică de Film a mutat gala BAFTA înaintea Oscarurilor, pe 2 februarie, Sindicatul Actorilor Americani (SAG) va acorda premiile pe 26 ianuarie, iar cel al producătorilor, pe 18 ianuarie.

Cea de-a 70-a ediţie a Berlinalei va fi prima sub îndrumarea directorului artistic Carlo Chatrian, care îşi va aduce o parte din echipa de la Locarno, după cum a anunşat Variety. Marietta Rissenbeek, directoarea German Films, va fi director executiv al festivalului.

Lasă un răspuns