Un film despre regele muzicii pop, Michael Jackson, este în lucru, potrivit mass-media americane. Produs de Graham King, care s-a aflat la originea filmului premiat cu Oscar despre Freddie Mercury, „Bohemian Rhapsody”, lungmetrajul va fi scris de scenaristul de la „Aviatorul”, John Logan.

Deadline, Variety şi The Hollywood Reporter au precizat că producătorul Graham King a achiziţionat drepturile – în special pentru a folosi muzica – de la moştenitorii lui Michael Jackson, cu scopul de a realiza un film inspirat din viaţa interpretului melodiei „Thriller”, a cărui memorie este umbrită de acuzaţii de pedofilie.

Potrivit Deadline, scenariul va fi scris de John Logan („Gladiator”, „Aviator”, „Skyfall”). Filmul ar trebui să urmărească ascensiunea lui Jackson, copil-star în Jackson Five, devenit emblemă mondială controversată. Până în prezent nu a fost anunţat niciun actor pentru rolul principal.

Filmul nu va prezenta „o interpretare edulcorată” a vieţii cântăreţului, conform Deadline, care citează surse anonime. Jackson a fost judecat, apoi achizat în 2005, pentru atingeri sexuale asupra unui copil în vârstă de 13 ani. În 1994, el a semnat un acord amiabil cu părinţii unui copil de aceeaşi vârstă  care a depus plângere pentru aceleaşi motive.

La începutul anului, după lansarea documentarului „Leaving Neverland”, cântăreţul decedat în iunie 2009 a fost vizat de noi acuzaţii de doi bărbaţi care pretind că au fost molestaţi în anii 1990, pe când erau minori. Familia starului a denunţat „acuzaţii datate şi false”.

Lasă un răspuns