Prinţul Charles a participat recent la o slujbă ortodoxă, împreună cu aproximativ 200 de cetăţeni români care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie.

Slujba a avut loc în biserica din cadrul centrului comunitar St-Dustan-in-the-West.

La serviciul religioas a participat Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, preoți și credincioși ortodocși români stabiliți în Marea Britanie, precum și reprezentați ai Bisericii Anglicane, gazda Parohiei „Sf. Gheorghe” din Londra, potrivit basilica.ro

Prințul Charles a gustat și din tradiționala pască, apoi a aprins lumânări în biserică.

Prințul Charles a fost plăcut impresionat

Prinţul Charles a participat la sujbă într-o biserică ortodoxă din Londra, alături de 200 de româniFoto: basilica.ro

Prințul Charles a fost impresionat atât de slujba Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” – slujba cântată după tradiția psaltică bizantină în limbile română, engleză și greacă de către grupul psaltic al parohiei – cât și de numărul mare de credincioși prezenți în biserică.

Parohia „Sf. Gheorghe” din Londra este cea mai veche parohie românească din Marea Britanie.

În aceasta se găsește vechiul iconostas al mănăstirii Antim din București, adus la Londra de către patriarhul Iustinian Marina în 1966.

„Prințul Charles a apreciat foarte mult valoarea și vechimea frumosului iconostas de la Antim care oferă, duminică de duminică, ambientul necesar desfășurării slujbelor ortodoxe”, a declarat  Constantin Popescu de la Biserica „Sf. Gheorghe” din Londra pentru sursa citată mai sus. 

Lasă un răspuns