Două mii de persoane dintre turiştii care se vor deplasa în Israel în luna mai pentru a asista la concursul Eurovision 2019 vor avea posibilitatea de a opta pentru campingul urban în loc să se cazeze în hoteluri scumpe.

Municipalitatea din Tel Aviv a anunţat marţi că a aprobat proiectul de construire a unui „Oraş Cort”, ce va oferi turiştilor servicii de camping de bază, „glamping” – termen care se referă la un tip mai confortabil de camping – şi rulote de lux.

„Oraşul Cort” va fi amplasat în Yarkon Park, în apropiere de EXPO Tel Aviv, spaţiul unde va avea loc concursul Eurovision.

Organizatorii se aşteaptă ca evenimentul să atragă peste 10.000 de vizitatori străini în Tel Aviv, un oraş cu 430.000 de locuitori.

Deşi primarul din Tel Aviv – Jaffa, Ron Huldai, a spus că opţiunile de camping din „Oraşul Cort” sunt „accesibile”, reprezentanţii Municipalităţii nu au dezvăluit tarifele de cazare.

Campingul va include zone cu duşuri, spaţii recreaţionale şi o zonă pentru petreceri, standuri cu alimente şi băuturi şi un loc din care pot fi închiriate biciclete.

Preţurile deja scumpe ale hotelurilor din Tel Aviv au atins niveluri record pentru rezervările ce vizează perioada în care va avea loc concursul Eurovision.

În noiembrie 2018, un purtător de cuvânt al Primăriei a declarat pentru DPA că municipalitatea lucrează la un proiect de colaborare cu două vase de croazieră care să ofere cazare pe apă pentru sute de turişti în perioada acestui concurs muzical european.

„Turismul din Israel a ajuns la cel mai ridicat nivel al său din toate timpurile în acest an; acest record creează noi provocări, în special în ceea ce priveşte spaţiile de cazare”, a declarat marţi Yariv Levin, ministrul Turismului din această ţară.

Cântăreaţa israeliană Netta Barzilai a câştigat ediţia din 2018 a concursului Eurovision, aducând astfel competiţia muzicală în ţara ei natală în acest an.

Zeci de personalităţi culturale au criticat decizia organizatorilor de a permite Israelului să găzduiască show-ul şi au cerut boicotarea acestuia, acuzând autorităţile israeliene de încălcări ale drepturilor omului, comise împotriva populaţiei palestiniene. 

Lasă un răspuns