Deezer, o cunoscută platformă de streaming audio, a lansat o aplicaţie radiofonică gratuită pentru a concura cu serviciile online Spotify şi BBC Sounds, care doresc să ofere utilizatorilor o experienţă unică în ceea ce priveşte modul în care înregistrările muzicale pot fi ascultate.

Noua aplicaţie oferă streaminguri live provenind de la mai mult de 30.000 de posturi radiofonice din lumea întreagă şi este disponibilă fără reclame suplimentare pentru dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android.

Radio by Deezer este folositoare mai ales abonaţilor actuali ai serviciului online Deezer, întrucât utilizatorii pot să dea „Like”-uri unor piese în timp ce le ascultă la anumite posturi de radio, iar acele cântece sunt adăugate automat în playlist-urile din conturile lor.

Piaţa streamingului muzical a devenit în ultimii ani una extrem de concurenţială, fiind condusă de serviciul Spotify, care este lider, urmat de Apple Music şi Amazon Prime Music.

Pe piaţa aplicaţiilor radiofonice gratuite, Radio by Deezer va concura cu BBC Sounds, care a fost descărcată deja de peste 100.000 de ori pe dispozitive mobile cu sisteme Android şi care ocupă locul al şaptelea în topul aplicaţiilor muzicale gratuite folosite de dispozitive cu sisteme de operare iOS.

Va concura şi cu aplicaţia radiofonică TuneIn, există de mulţi ani pe piaţă, care difuzează însă şi reclame, alături de oferta sa de conţinuturi audio.

Specialiştii din această industrie se aşteaptă ca aplicaţia Radio by Deezer să devină în curând disponibilă şi pentru utilizatorii care folosesc dispozitive mobile cu sisteme de operare iOS.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?