Nicolae Robu, excentricul primar al Timişoarei, cunoscut pentru pasiunea sa pentru muzică, a postat pe Facebook o nouă compoziţie proprie.

Primarul Timişoarei, aflat în concediu în SUA şi Jamaica, este foarte activ pe Facebook. Nicolae Robu a postat aseară una din noile sale compoziţii muzicale, intitulată „Maturizare”.

Muzica este însoţită de un text pe versurile lui Nicolae Labiş.    „Postaţi ca şi comentariu textul “Frumos!” sau “Urât!”, după caz. Dar este foarte important să citiţi poezia până la capăt”, a scris Robu.  

MATURIZAREMuzica: Nicolae RobuVersurile: Nicolae LabișAnte Scriptum:Postați ca și comentariu textul “Frumos!” sau “Urât!”, după caz. Dar este foarte important să citiți poezia până la capătDe când mă știu copil, iubeam pădureaȘi mierlele și vulturii din noriȘi mieii blânzi și râșii iuți și ageri Și șerpii cei cu solzii lucitori.Trecut-au anii… Râșii iuți răpirăMielul meu cu capul bucălatȘi-adeseori pe când voiam să-i mângâi,Șerpii frumoși de mână m-au mușcat.Nu înțeleg să plâng acele clipeCând ura încă nu o cunoșteam.Când nu plângeam chiar de-mi zdreleam genunchii,Ci soarelui-părinte-i surâdeam.Acum în piept am strâns o nouă avereLângă iubire, ura, ca un scut.Strugurii-s copți și stors-am mustul dulceȘi mustul dulce-n vin s-a prefăcut.

Publicată de Nicolae Robu pe Marţi, 1 ianuarie 2019

Primarul se declară un mare pasionat de muzică. „ Îi place să asculte muzică, dar şi să cânte la chitară şi voce şi să compună.

Are circa 30 compoziţii proprii, dintre care 13 sunt şi orchestrate, fiind avute în vedere pentru un posibil album.

A cântat în Clubul timişorean The Note, împreună cu Nicu Covaci, Ovidiu Lipan-Ţăndărică şi ceilalţi membri ai trupei Phoenix”, a scris Robu despre sine, într-o postare mai veche.

Lasă un răspuns