O companie italiană vrea revoluţioneze zborul cu avionul în timpul pandemiei, în încercarea de a reduce cât mai mult din pierderile uriaşe provocate companiilor aeriene de restricţiile de circulaţie.

Compania Avio Interiors a inventat un fel de scuturi de protecţie în jurul fiecărui scaun, astfel încât pasagerul să fie protejat de cei din jur şi să protejeze la rândul său.

Sistemul ar elimina din start nevoia de a modifica aeronavele astfel încăt să existe un spaţiu apreciabil între scaune şi i-ar ajuta şi pe operatorii aerieni să îmbarce mai mulţi pasageri, aceştia nefiind nevoiţi să vândă mai puţine bilete pentru a respecta distanţarea socială, consideră compania.

Un alt concept al italienilor prevede că scaunul de mijloc să fie întors invers. O astfel de reconfigurare ar duce la o protecţie sporită a celor trei pasageri de pe rând şi i-ar oferi pasagerului de pe scaunul din mijloc mai mult spaţiu.

Aceste concepte pot fi răspunsul la respectarea regulilor de distanţare socială fără a folosi măsuri care ar lăsa scaune goale pe avion.

Coronavirusul, care a început să se răspândească în decembrie 2019, a dus la reducerea bruscă a cererii de călătorie aeriană în SUA încă din februarie.

Reducerea capacităţii aeriene globale, măsurată cu câte locuri rămân împământate, este acum mai mare decât după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, spun analiştii industriei.

Dar Avio speră că lumea va lua din nou cerul şi crede că are un concept care să-l ajungă acolo.   Proiectul a fost conceput pentru a debuta la Aircraft Interiors Expo din Hamburg, Germania, dar evenimentul a fost anulat din cauza virusului. Scutul de protecţie, sau Glassafe, este o soluţie la nivel de kit care se poate instala pe scaunele existente pentru a asigura apropierea în siguranţă în rândul pasagerilor din acelaşi rând, după cum a raportat prima dată The Drive.

„Glassafe” este confecţionat dintr-un material transparent pentru a face întreaga cabină armonioasă şi estetică uşoară, dar îndeplinind perfect obiectivul de a crea un volum izolat în jurul pasagerului, pentru a evita sau minimiza contactele şi interacţiunile prin aer între pasager şi pasager”, transmite Avio Interiors pe pagina sa de Instagram.

„Scutul este format astfel încât să lase o accesibilitate completă la accesoriile instalate în mod normal pe spate, cum ar fi mese, buzunare pentru reviste, cârlige pentru haine sau altele”, afirmă producătorul.

„Glassafe” poate fi fabricat din material opac sau cu diferite grade de transparenţă, toate fiind uşor de curăţat. ”

O redare separată sugerează rotirea scaunului din mijloc în direcţia opusă, ceea ce oferă tuturor celor trei pasageri o barieră de protecţie, iar ocupantului mijlociu are mai mult spaţiu decât configuraţia tradiţională.

Numit „Janus” după zeul roman cu două feţe, acest aranjament „permite tuturor celor trei pasageri să fie separaţi cu un scut din material transparent care îi izolează unul de celălalt, creând o barieră de protecţie pentru toată lumea”, mai scrie Avio pe site-ul său.

„Fiecare pasager are propriul său spaţiu izolat de ceilalţi, chiar şi de oamenii care merg pe culoar.”   Cu toate acestea, companiile aeriene ar trebui să ajusteze rândurile, iar plasarea ar putea face dificilă servirea mâncării sau evacuarea în caz de urgenţă.

Compania a brevetat ambele produse şi spune că este gata să înceapă producţia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?