Mesele îmbelşugate de sărbatori sunt urmate invariabil de marea risipă! Un român aruncă in jur de 130 de kilograme de mâncare în fiecare an.

Stresul, munca excesivă, depresia şi singuratatea sunt doar câteva dintre motivele care ne împing să cumpărăm mai mult decât consumăm, mai ales de Sărbători.

Cumpărăm şi gătim mai mult decât avem nevoie. Iar de sărbători, cu atăt mai mult.

Un român a cheltuit în medie 700 de lei doar pentru mâncare, iar unul din 10 alimente a ajuns apoi la coşul de gunoi.

Conform estimărilor, 43% dintre produsele aruncate sunt fructe şi legume, iar 24% mâncare gătită.

Românii cheltuie 40% din salariu pe mâncare. Şi în fiecare zi aruncă cel puţin o porţie.

Comisia Europeană estimează că La nivelul Uniunii se aruncă 88 de milioane de tone de mâncare pe an, adică echivalentul a 143 de miliarde de euro.

O risipă uriaşă dacă ne gândim că o persoană din 7 merge la culcare înfometată.

Lasă un răspuns