În total 172 de ţări înscrise în programul COVAX de dezvoltare a unor vaccinuri împotriva covid-19, anunţă OMS; Obiectivul COVAX este să livreze două miliarde de doze ale unui vaccin sigur şi viabil până la sfârşitul lui 2021, subliniază Tedros Adhanom Ghebreyesus
În total 172 de ţări înscrise în programul COVAX de dezvoltare a unor vaccinuri împotriva covid-19, anunţă OMS (Foto: Twitter)

 

În total 172 au aderat la un program de dezvoltarea unui vaccin care să asigure o distribuire echitabilă a unui vaccin împotriva covid-19, a anunţat Organizţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Euronews.

În această etapă s-au trimis termenii şi condiţiile programului, duminică.

Ţările îşi pot exprima intenţia de a participa la acest program până la 31 august.

Până în prezent, 70% din populaţia lumii este acopeită, potrivit listei ţărilor care au intrat în program.

Finanţarea COVAX – pilonul destinat accelerării dezvoltării vaccinurilor – este ”necesară de urgenţă în vederea pentru a face portofoliul să avanseze”, a subliniat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a evocat eforturile ţărilor din întreaga lume de a atenua impactul economic al pandemiei covid-19.

Obiectivul COVAX este să livreze două miliarde de doze ale unui vaccin sigur şi viabil până la sfârşitul lui 2021, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Există lumină la capătul tunelului. Aşa cum am spus săptămâna trecută, putem face acest lucru”, a promis directorul general al OMS.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email