oameni cu masca intr-un aeroport din china

Cele mai multe cazuri noi de coronavirus raportate în China sunt de import
foto: Getty Images

Cursa pentru vaccinul împotriva noului coronavirusului a intrat în linie dreaptă. În vreme ce rușii susțin că au deja o variantă finală a vaccinului salvator, guvernul chinez susține că ar fi început deja vaccinarea lucrătorilor din domeniile-cheie.

Guvernul de la Beijing ar fi început să administreze un potențial vaccin lucrătorilor din domeniile cheie încă din iulie, pe baza unor eșantioane selectate din rândul acestora. Cel puțin așa susține un înalt oficial din domeniul sănătății citat de presa de stat, potrivit The Guardian, citat de Hotnews.

Zheng Zhongei, șeful comisiei naționale de sănătate, a declarat pentru CCTV că guvernul a autorizat ”utilizarea de urgență”, adăugând că procedura este una conformă cu legea, relatează South China Morning Post.

Cu toate acestea, nu au fost date niciun fel de detalii legate de vaccinul experimental care a fost administrat angajaților, inclusiv celor din domeniul sănătății și al vămilor, considerați ca cei mai expuși riscului de a se infecta în contextul în care majoritatea cazurilor de Covid-19 din China sunt în prezent cazuri importate.

De altfel, de o săptămână, China nu a mai raportat niciun caz cu transmitere locală.

China produce mai multe vaccinuri experimentale

China produce mai multe vaccinuri experimentale, care sunt încă în a treia fază de testare. Producătorii chinezi conduc teste în Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Peru, Maroc, Argentina, Brazilia, Indonezia și Rusia, zeci de mii de oameni fiind implicați în campanie, potrivit uneia dintre companii.

Anterior, guvernul chinez a făcut apel angajații din companiile de stat care călătoresc frecvent să se ofere pentru testare.

Săptămâna trecută, un avion plin cu mineri chinezi a fost blocat în Papua Noua Guinee, guvernul local arătându-se circumspect în legătură cu testarea vaccinului.

Compania care administrează mina Ramu NiCo, aparținând statului chinez, a susținut că 48 dintre membrii personalului au fost vaccinați anti-Covid la începutul lunii august. Cu toate acestea li s-a interzis intrarea în țară, autoritățile locale invocând lipsa unor informații legate de testare și riscurile pe care le reprezintă muncitorii.

Lasă un răspuns