Piscina

 

Femeile din Barcelona pot de acum să înoate topless în toate piscinele din oraș, au decis autoritățile locale. Măsura vine ca urmare a mai multor plângeri venite din partea unor femei care s-au simțit discriminate.

Un ONG a depus o plângere referitoare la regulamentul de la anumite piscine, unde femeile nu pot face baie fără sutien, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete. Din raport a rezultat că mai multe piscine municipale impun restricții în ceea ce privește drepturile femeilor. De aceea, Biroul Antidiscriminare al Primăriei din Barcelona a trimis o notificare către toate piscinele municipale, pentru a garanta că femeilor li se respectă drepturile, informează CNN.

Potrivit unui purtător de cuvânt, nu există nicio regulă scrisă privind ținutele pe care oamenii trebuie să le poarte la piscină, însă discriminarea pe criterii de gen este interzisă. Reprezentantul primăriei din Barcelona a mai precizat că nu este nimic nou faptul că femeile intră în piscine topless.

„În majoritatea piscinelor municipale, este complet normal. Nu e o inițiativă nouă”, a mai precizat reprezentanta primăriei.

Lasă un răspuns