Ţările care au mers pe „imunizare de turmă“ au aunţat, miercuri, o creştere alarmantă a numărului de de îmbolnăviri şi decese cu noul coronavirus. În Olanda a crescut cu 29% în ultimele 24 de ore, ajungând la 2.051, iar bilanţul morţilor este de 58, au anunţat autorităţile olandeze.

Potrivit unor date publicate de Institutul Naţional olandez al Sănătăţii (RIVM), de marţi şi pân ămiercuri s-au înregistrat 346 de noi cazuri de infectare şi alte 15 decese.   RIVM precizează într-un comunicat că aceste cazuri se concentrează în regiunea Brabant, în sud, la frontiera cu Belgia.

Aproape un sfert dintre aceste cazuri confirmate reprezintă personal din domeniul sănătăţii, din cauză că ar fi supus unor teste de depistare mai frecvent, subliniază RIVM. Noul coronavirus a contaminat până în prezent 2.626 de persoane în Regatul Unit, cu 676 cazuri mai multe decât marţi, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Sănătăţii, relatează Reuters.

Este vorba despre o creştere cu 35% a cazurilor faţă de marţi, a precizat ministerul.   Autorităţile britanice anunţat, până în prezent, 71 de decese din cauza noului coronavirus..

Lasă un răspuns