Grecia este o destinație de vacanță mult-râvnită. Iar insulele ei înconjurate de ape turcoaz, acoperite de coline stâncoase sau adăpostind ruine străvechi, ne fac să visăm cu ochii deschiși.

Aflată în topul preferințelor,Santorini – Thira, așa cum îi spun localnicii – e vizitată anual de peste 1,5 milioane de turiști din întreaga lume. Numită de greci și Thira, e situată în Marea Egee și face parte din arhipelagul Ciclade. Plajele cu nisip negru sau roșu, de origine vulcanică, contrastează cu albastrul adânc al undelor marine și cu albul căsuțelor revărsate în cascadă pe coastele abrute ale capitalei Fira. Dacă ești pasionată de arheologie poți vizita Muzeul Preistoric și ruinele așezării minoice Akrotiri.

Insula Kos, parte din arhipelagul Dodecanez, este locul unde s-a născut și a crescut părintele medicinei, Hipocrate. Înconjurată de munți, te cucerește din prima clipă cu livezile sale de smochini și de măslini. Aici găsești unul din cei mai masivi copaci din Europa, numit Platanul lui Hipocrate, plaje încântătoare cu nisip fin și ape albastre. Dacă ajungi pe insulă, e musai să vizitezi plaja Thermes, apreciată pentru izvoarele termale care se scurg direct în mare.

Dacă iubești soarele și vrei să te bucuri din plin de el, află că în Lefkadatemperaturile de vară încep din luna mai și țin până în octombrie. Face parte din grupul Insulelor Ionice, cu o vegetație luxuriantă, punctată de păduri de conifere, cu ape albastre și peisaje incredibil de frumoase. Insula este legată de continent printr-un pod plutitor. Cea mai populată parte a insulei este cea din zona estică, datorită plajelor sale incluse în topul celor mai frumoase din lume.

Mângâiată de valurile albastre ale Mării Ionice, Corfu reprezintă un amestec încântător de golfuri ascunse, plaje liniștite și sătucuri incluse în patrimoniul UNESCO. Asta, pentru că vechile case au fost toate sculptate de mână, fie de bizantini, fie de venețieni. Castelul Angelokastro, mănăstirea Vlacheraina și portul de agrement Mandraki se numără printre destinațiile favorite.

Lasă un răspuns