Rezultatele războiul în instanță pe care l-a pornit împotriva foștilor colegi! Cristi Minculescu nu numai că nu mai are voie să fie Iris, nu-și mai poate spune nici ”Naționala de rock”, așa cum s-a prezentat în ultimele luni. Așa că a devenit solistul trupei… ”Bună seara prieteni!”

Cum ‘Naționala de Rock’, sintagma sub care Minculescu, dar și ceilalalți de demisionari din Iris-Doru Borobeică și Valter Popa-, s-a născut în perioada când Iris îi cuprindea pe toți sub aceeași titulatură, și acesta a fost revendicată de ambele părți.

Pe de-oparte de Nelu Dumitrescu, deținătorul de drept al mărcii comerciale Iris și de noii săi colegi, de asemenea de Cristi Minculescu.

Până la încheierea procesului (următorul termen va fi în tomana a.c.), unul de uzură ce, pe zi ce trece, face să veștejească fosta floare a rock-ul românesc, Cristi Minculescu nu se mai poate prezenta nici Iris, nici Naționala de Rock’ și, pentru următoarele apariții va fi Mr ‘Bună seara prieteni!’, ca va cânta pe zi ori noapte, sintagma ce-I aparține și pe care a făcut-o celebră solistul în  ultimii 20 de ani.

Rămas fără dreptul de a se folosi de marca Iris, conform unei decizii a instanței (care a judecat cazul prin ordonanță președințială), Cristi Minculescu nu se lasă și continua furibund războiul pentru a anula, tot în sala de judecată, posesia brandului Iris ce aparține lui Nelu Dumitrescu, cel ce a fondat grupul cu patru ani înainte ca popularul solist să vină în componență. Prima data Cristi Minculescu a părăsit Iris după doar doi ani, și a înființat Voltaj.

Timp de un an, pe poața muzicală au fost două grupuri Iris. Cristi Minculescu, Valter Popa și Doru Borobeică au continuat să se prezinte Iris, ca și trupa pe care au părăsit-o (și care s-a reformat cu ajutorul altui membru fondator, Ion ‘Nuțu’ Olteanu), confuzând fanii. Drept pentru care, ca măsură de prevenție, Nelu Dumitrescu a întocmit ordonanța de interzicere a folosirii de către foștii săi colegi a numelui.

 

Lasă un răspuns