Emmelie de Forest, laureata Eurovision Song Contest 2013 şi Inis Neziri, distinsă cu Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018, vor cânta în finala Selecţiei Naţionale, duminică, 17 februarie, anunţă televiziunea publică. 

Alături de cei 12 concurenţi din România şi din străinătate, Emmelie de Forest şi Inis Neziri vor cânta la Sala Polivalentă, spectacol transmis în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+, de la ora 20.30.

Compozitoare şi interpretă, Emmelie de Forest a devenit celebră în anul 2013, când a câştigat trofeul Eurovision cu piesa „Only Teardrops”, pe care o va cânta şi pe scena finalei naţionale.

Au urmat turnee şi sesiuni de înregistări în mai multe ţări, iar în această perioadă artista daneză pregăteşte un nou material discografic.

Spre deosebire de Inis, care vine după experienţa braşoveană a Cerbului de Aur, Emmelie de Forest este la prima vizită în ţara noastră: „Invitaţia de a urca pe scena Selecţiei Naţionale mă onorează.

Duminică, voi cânta pentru prima dată în ţara voastră, aşa că aştept cu nerăbdare să intru în atmosfera boemă a micului Paris”, declară câştigătoarea concursului Eurovision ediţia 2013.

„Publicul din România este extraordinar şi sunt convinsă că va aprecia recitalul pe care l-am pregătit pentru acest show”, a adăugat ea.

 
   
La rândul ei, Inis Neziri mărturiseşte că „după experienţa fabuloasă de la Cerbul de Aur, a primit cu bucurie propunerea echipei TVR de a cânta pe scena Eurovision România.

„Revin cu mare plăcere în  ţara voastră, unde mă voi reîntâlni cu profesioniştii pe care i-am cunoscut la Braşov, pentru o nou proiect important în cariera mea”.


Tânăra artistă albaneză nu este la prima experienţă Eurovision, participând, la doar 16 ani, la Festivali I Kenges – selecţia naţională din Albania – cu melodia compoziţie proprie „Piedestal”. 

Doar 12 piese au rămas în cursa pentru a reprezenta România la Eurovision: „DAINA” – Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan, „Dear Father” – Laura Bretan, „On a Sunday” – Ester Peony, „Renegades” – Linda Teodosiu, „Right Now” – Olivier Kaye, „Your journey” – Aldo Blaga, „Army Of Love” – Bella Santiago, „Destin” – Trooper, „Skyscraper” – Teodora Dinu, „We Are The Ones” – Claudiu Mirea, „Without You (Sin Ti)” – Dya & Lucian Colareza şi „Underground” – Vaida.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări.  

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Lasă un răspuns