Viceprim-ministrul Raluca Turcan a anunţat joi, într-un briefing de presă susţinut la finalul şedinţei de Guvern, că biletele deja cumpărate pentru spectacole organizate de instituţiile de stat pot fi folosite, pe parcursul unui an, pentru aceleaşi spectacole amânate sau pot fi transformate în vouchere pentru alte evenimente organizate de entitatea respectivă.

Considerat un „mare pas înainte”, după cum a spus Turcan, au fost introduse reglementări menite să susţină industria spectacolelor.

Biletele deja cumpărate pentru spectacole organizate de instituţiile de stat pot fi folosite, pe parcursul unui an, pentru acelaşi spectacol amânat sau pot fi transformate în vouchere pentru alte evenimente organizate de entitatea respectivă.

„Am instituit posibilitatea refolosirii biletelor deja achiziţionate şi transformarea acestora pentru acelaşi spectacol amânat pentru o altă dată sau, în cazul în care nu mai este posibilă amânarea spectacolului, pe bază de vouchere pentru alte evenimente culturale organizate de către cei care au vândut aceste bilete”, a spus Turcan.

Viceprim-ministrul a continuat: „Dacă pe parcursul unui an aceste bilete nu au putut fi folosite, atunci se va realiza o returnare a banilor pentru cei care le-au achiziţionat”.

Pentru veniturile impozabile obţinute de cei care activează în industria de evenimente, „acestea (impozitele, n.r.) vor fi plătite la momentul realizării veniturilor”.

Raluca Turcan a ţinut să precizeze că acestea sunt măsuri similare celor luate în alte ţări europene, care „sprijină ţintit domeniul cultural”.

Lasă un răspuns