Austria ar putea deveni unul din primele state din Europa care să relaxeze restricțiile impuse populației, după ce a reușit să încetinească răspândirea virusul, relatează Bloomberg.

În acest final de spătămână, Guvernul de la Viena va dezbate un plan privind repornirea economiei, după ce a reușit să încetinească răspândirea bolii, a anunțat vineri cancelarul Sebastian Kurz.

În același timp, Kurz le-a cerut austriecilor să respecte în continuare distanțarea socială și să evite adunările numeroase în perioada Paștelui.

„Să nu ne grăbim să tragem, însă, concluzii doar pentru că există unele semnale pozitive. Dar vă pot promite că, dacă datele ne permit, vom face tot ce putem pentru a reveni la normalitate pas cu pas”, le-a spus Kurz parlamentarilor austrieci.

Austria a fost printre primele țări din Europa care au închis școlile și magazinele, măsură luată de guvern însă de pe 16 martie. De asemenea, în ultimele zile, executivul de la Viena a impus populației și folosirea obligatorie a măștilor.

Aceste restricții menite să limiteze contactul între persoane, au redus numărul de noi infectări cu 5% pe zi. Numărul deceselor a fost și el în scădere în ultimele zile, ajungânt în total la 168 de morți.

Sursa: Bloomberg

Lasă un răspuns