Locuinţa celui mai aşteptat de copiii din întreaga lume s-a mutat la Straja (Suceava). George Bodnar, un Moş Crăciun în varianta românească, şi-a decorat gospodăria cu mii de luminiţe.

Pe lângă instalaţia care împodobeşte locuinţa, copacii au fost îmbrăcaţi în beculeţe strălucitoare, iar în curte au apărut figurine sub formă de reni şi spiriduşi.

Oamenii din comuna suceveană Straja şi din împrejurimi vin ca să vadă minunea: casa lui Moş Crăciun!

Săteanul care a reuşit să creeze povestea de Sărbători nu s-a oprit la decorarea locuinţei cu beculeţe: el a transformat teiul din vecinătatea locuinţei într-un brăduţ, iar pe copacii din spatele gospodăriei a creat cerul cu luna şi cu stelele.

Mai mult, Bodnar şi-a instalat boxe în curte,  iar la lăsarea serii difuzează colinde, spre bucuria localnicilor. 

Bărbatul locuieşte la marginea unei păduri din zona de munte şi a mărturisit, pentru adevarul.ro, că de mic copil a fost fascinat de luminiţele din bradul de Crăciun.

Poveste de Sărbători într-o comună din nordul ţării


La poarta bărbatului se opresc şi turişti, şi vecini. Cei mai mulţi dintre ei întreabă  cât îl costă factura la energie electrică, dar Bodnar refuză să răspundă la această întrebare.

El se mulţumeşte să spună că face tot acest efort atât pentru el, cât şi pentru copiii din zona de munte.

Un german îşi decorează casa an de an

Şi în străinătate există fani adulţi ai lui Moş Crăciun. De pildă, neamţul Heinrich Rahlfs, din localitatea Barnitz (landul Schleswig-Holstein), şi-a transformat casa în preajma Sărbătorilor de iarnă. Locuinţa a devenit un magnet pentru cei mici şi, deopotrivă, pentru cei mari.

Lasă un răspuns