Apple a lansat iOS 15.2

 

iOS 15.2 aduce mai multe noutăţi notabile, în frunte cu funcţia parentală de blurare a nudurilor primite de copii.

Al doilea update important pentru iOS 15 a început să fie livrat de Apple şi poate fi instalat pe iPhone-uri începând de luni seară. Acesta vine cu o listă destul de bogată noutăţi.

Una dintre acestea este App Privacy Report, un raport care arată cum gestionează informaţiile personale fiecare aplicaţie instalată. Acesta preia datele afişate deja în App Store şi le aduce într-o secţiune a aplicaţiei Settings, pentru a crea un spaţiu central unde pot fi găsite informaţiile privind intimitatea.

Acelaşi update aduce şi abonamentul de voce pentru Apple Music. Pentru 5 dolari pe lună, acesta facilitează controlarea prin Siri serviciului de streaming, o facilitate utilă în special la volan.

Pentru protejarea celor mici, părinţii pot acum să opteze pentru blurarea imaginilor explicite primite şi trimise cu iMessage. Cei mici sunt avertizaţi când primesc un nud, însă nu şi împiedicaţi să deschidă imaginea respectivă.

Special pentru iPhone 13, ai căror utilizatori s-au plâns de funcţia macro a camerei foto, noul update aduce opţiunea dezactivării camerei macro, care era folosită automat pentru pozele făcute de la distanţă mică.

Noua versiune de iOS le va oferi utilizatorilor şi un istoric al pieselor schimbate, arătându-le dacă au fost folosite piese originale, din alte surse sau dacă piesele respective funcţionează la parametrii normali. Acestea pot fi găsite la Settings > General > About.

În fine, iOS 15.2 introduce programul Digital Legacy, prin care utilizatorul poate stabili ce se întâmplă cu datele sale personale după ce nu va mai fi.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email