The Smashing Pumpkins a anunţat, prin lansarea a două single-uri, un nou album de studio - VIDEO

 

Trupa americană The Smashing Pumpkins a confirmat apariţia unui album de studio şi a lansat două piese care vor fi incluse pe disc, „Cyr” şi „The Color of Love”.

Data de lansare a noului album urmează să fie anunţată.

Cele două piese au încântat fanii grupului, din care acum fac parte membrii fondatori Billy Corgan, James Iha şi Jimmy Chamberlin şi chitaristul Jeff Schroeder, vechi colaborator al trupei. D’arcy Wretzky (bas) este singurul membru din formula originală care lipseşte din lineup.

„«Cyr» este o absurditate distopică”, a spus Corgan într-un comunicat citat de Variety. „Ceva de genul un suflet împotriva lumii… pentru mine, este optimist şi dispreţuitor, în acelaşi timp, legat de ce este şi ce nu este posibil în credinţă”.

Piesa a fost lansată împreună cu un videoclip regizat de Linda Strawberry, filmat de la distanţă, în perioada de izolare, în Chicago şi Los Angeles.

Sound-ul „The Color of Love” este mai apropiat de rock, însă ambele evocă perioada anilor 1980 – 1990.

Trupa avea programat pentru anul acesta un turneu amplu, inclusiv trebuia să deschidă concerte Guns N’ Roses pe stadioane, însă pandemia a dus la anularea planurilor.

The Smashing Pumpkins a fost înfiinţată în 1988, în Chicago. Formula originală i-a cuprins pe Billy Corgan (voce, chitară), James Iha (chitară), D’arcy Wretzky (bas) şi Jimmy Chamberlin (tobe). Grupul a lansat zece albume de studio. A debutat discografic în 1991, cu „Gish”, însă succesul internaţional a venit odată cu „Siamese Dream”, apărut în 1993. De la despărţirea din 2000, trupa, reformată de Corgan cu Jeff Schroeder la chitară şi alţi muzicieni invitaţi, a lansat trei albume, cel mai recent fiind „Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun.” (2018).

Cel mai recent album lansat sub numele The Smashing Pumpkins în lineup-ul original este „Machina/ The Machines of God” şi datează din 2000. D’arcy Wretzky (bas) apare pe o parte din acest album, ea hotărând să părăsească trupa în timpul înregistrărilor, în toamna lui 1999.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email