Producătorul coreean Samsung a anunţat un nou televizor pentru anul care tocmai a început, televizor care foloseşte noua tehnologie MicroLED. 

După ce anul trecut Samsung a lansat primul televizor bazat pe tehnologia MicroLED, numit The Wall, anul acesta, înaintea deschiderii CES 2019, coreeni anunţă al doilea model de televizor care foloseşte MicroLED-uri.

Cu un ecran 4K de 75 inch, noul televizor al celor de la Samsung promite să ofere toate avantajele cunoscute la OLED, dar fără a folosi materiale organice.

Tehnologia MicroLED presupune folosirea unor led-uri microscopice, care emit propria lumină roşu, verde şi albastru (RGB) şi sunt automat oprite atunci când trebuie să afişeze negru.

Televizoarele MicroLED vor oferi aceeaşi calitate a imagini ca panourile OLED, inclusiv o luminozitate foarte bună, un negru perfect şi gamă largă de culori.

În plus, pentru că nu foloseşte materiale organice care se degradează în mod natural, tehnologia MicroLED promite o durată de viaţă mult mai mare.

Cei de la Samsung nu vorbesc încă de o dată de lansare pe piaţă şi de preţ, însă dată fiind complexitatea producţiei şi caracterul de noutate, este clar că televizoarele MicroLED nu vor fi deloc ieftine.

Panourile MicroLED presupun montarea de mare precizie, la distanţe măsurate egal între pixelii microscopici. Un singur pixel montat greşit poate strica întregul ecran.

Lasă un răspuns