Deschise deja de peste zece zile pentru activităţi sportive individuale la primele ore ale dimineţii, plajele din Barcelona au fost redeschise miercuri pentru plimbări datorită unei uşoare noi relaxări a măsurilor în oraşul spaniol, foarte afectat de pandemie, relatează AFP.

În al doilea cel mai mare oraş al Spaniei au fost redeschise de asemenea parcuri, precum celebrul Park Güell, operă a arhitectului catalan Antoni Gaudi – de obicei foarte popular în rândul turiştilor.

Ca şi capitala Madrid, Barcelona (nord-est) nu a fost încă autorizată de guvern să intre în prima etapă a relaxării restricţiilor, lansată pe 11 mai şi care este o realitate pentru 70% dintre spanioli.

În timp ce epidemia de coronavirus s-a redus brusc în ţară, municipalitatea le-a oferit puţin mai multă libertate locuitorilor din Barcelona, permiţându-le miercuri să se plimbe pe plaje şi în parcuri.

Din 8 mai, plajele erau deschise doar între orele 6 şi 10 pentru activităţi sportive individuale (înot, jogging …).

De acum, ele vor fi deschise de asemenea între orele 6 şi 20 pentru plimbări. Parcurile vor fi deschise între orele 10 şi 21 pentru plimbări şi activităţi sportive.

Însă „înotul recreaţional, statul la plajă sau practicarea sporturilor în grup sunt interzise”, a afirmat poliţia locală pe Twitter, în condiţiile în care deschiderea totală a plajelor din ţară este prevăzută în ultima etapă a relaxării restricţiilor.

Spania este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu aproape 28.000 de decese. Procesul său de relaxare a restricţiilor în etape, foarte prudent, urmează să se încheie la sfârşitul lunii iunie.

Lasă un răspuns