Cu un buget de doar 110 euro, un antreprenor a realizat o reclamă emoţionantă de Crăciun, ce îl are ca protagonist chiar pe fiul în vârstă de doi ani al bărbatului. Campania inedită, sub sloganul „Fii copil Crăciunul acesta!“, a fost gândită pentru a încuraja oamenii să meargă la cumpărături şi în magazinele locale.

În ultimii ani, Tom Jones, proprietarul Hafod Hardware, magazin local din Rhayader (Powys), a devenit cunoscut pentru reclamele pe care le face cu ocazia Crăciunului, scrie BBC.

Anul acesta, bărbatul a cheltuit doar 110 euro pentru a face reclama ce îl are ca protagonist pe fiul său, Arthur, în vârstă de doi ani, şi care a fost creată sub sloganul „Fii copil Crăciunul acesta!“:  „Povestea de anul acesta este: Crăciunul nu e doar pentru copii, chiar tu poţi fi copil de Crăciun“.

În clipul video de două minute apar patru generaţii ale familiei care a înfiinţat Hafod Hardware, în 1895, în prim plan aflându-se Arthur Jones, în vârstă de doar doi ani, care este filmat în timp ce face activităţile de zi cu zi în magazin.

Astfel, se pune accentul pe semnificaţia aparte a familiei de Crăciun.

Videoclipul începe cu băieţelul care se trezeşte după o noapte de somn, merge să se spele pe dinţi, iar apoi pleacă de acasă pentru a deschide magazinul. Apoi, Arthur este surprins în timp ce întreprinde mai multe activităţi precum  ştersul podelei, servirea clienţilor şi încasarea banilor, împachetarea cadourilor, fiind adus în prim plan gestul său „Thumbs up“, pe care îl arată celor care au cumpărat produse din magazin.

La final, micuţul vânzător încheie povestea şi ziua stingând luminile din încăpere şi închizând uşa, urmând ca apoi să transporte un brad, care până la urmă este ridicat de bărbatul Arthur, din copil devenind adult.

Povestea reclamei de Crăciun a emoţionat internauţii O mulţime de internauţi au apreciat ideea şi au fost impresinaţi de povestea prezentată în reclamă, câteva dintre comentarii fiind: „Frumos, m-a făcut să plâng. Felicitări pentru că ai făcut o reclamă atât de emoţionantă“, „Cu adevărat minunată. Prezintă exact despre ce e Crăciunul. Te atinge la suflet într-un mod frumos“. Video-ul a strâns mai mult de 50 de mii de vizionări pe Youtube în mai puţin de două zile.

„A fost nebunesc. Am primit o mulţime de mail-uri şi mesaje drăguţe de la internauţi din întreaga lume“, a declarat Tom Jones, care a povestit şi că localnicii „iubesc cu adevărat campaniile lui“.

„Să fac acest video cu băiatul meu este experienţa pentru care voi fi mândru toată viaţa. Reclamele pe care le fac au un impact aparte asupra semnificaţiei pe care o are familia de Crăciun, iar faptul că Arthur a avut un rol în unul din ele este extrem de important pentru mine“, a declarat, pentru The Independent, Tom.   Pe lângă latura emoţională, prin povestea prezentată în reclamă, Tom Jones vrea să transmită un mesaj subtil: „Fă cumpărături şi din magazinele locale mici“.

„Mesajul din spate este că toate aceste companii mari precum John Lewis fac o treabă foarte bună de Crăciun. Dar eu înţeleg Crăciunul ca fiind poate cea mai scumpă perioadă din an pentru toată lumea, iar ei au nevoie să economisească bani aşa cum pot, aşa că ar trebui să încerce să cumpere şi din magazinele locale independente şi să ne susţină.

Asta ar face o mare diferenţă“.

„Tot proiectul a costat 110 euro, iar cea mai mare parte din bani s-a dus pe costurile pentru muzică“, a mai explicat antreprenorul care a plătit o cântăreaţă pentru a înregistra un cover pentru hitul „Forever Young“ din 1984.

Magazinul Hafod Hardware a fost deschis în 1895, iar Jones a lucrat acolo vreme de 10 ani.

Lasă un răspuns