Un grup de vârstnici argentinieni au găsit soluția perfectă de a-și menține tonusul în vremea izolării.

Fac aerobic. Și nu oricum, ci pe acoperișurile și balcoanele unei clădiri din Buenos Aires.

Iar profesoară le este o vecina în vârsta de 76 de ani. Iată imagini mobilizatoare, care arată ca mișcare se poate face în orice loc, în orice condiții. Irma Mogilevsky ține zilnic un curs de 40 de minute pentru toți locuitorii din clădirea ei pentru a-i ține în mișcare și a-i ține în formă, în ciuda faptului că au rămas izolati acasă în timpul pandemiei coronavirusului.

În timpul unui antrenament, ea a pregatit cursul bazat pe gimnastica daneză și suedeză in combinatie cu alte exerciții. Înainte de carantină, mulți dintre „elevii” ei nu făceau exerciții. Acum, toti sunt fanii săi.

Designul clădirii este perfect pentru un fel de antrenament special, cu o curte la parter înconjurată de balcoane suficient de mari pentru mișcare ușoară – la o înălțime de patru etaje.

Nu sunt dificile mișcările picioarelor, brațelor și torsului pe care Mogilevsky le învață. În timp ce Mogilevsky se mișca flexibil și cu agilitate, mai mulți dintre vecinii aflați în terasă o urmeaza îndeaproape, iar alții o imita din balcoane.

Cursurile au început pe 20 martie și au reușit să consolideze legăturile cu mai mulți vecini găsind un loc care să le alunge anxietatea. 

Mogilevsky este deja cunoscuta pe social media. De asemenea, predă cursuri pe pagina ei de Instagram și speră să continue cursurile cu vecinii, chiar și după terminarea blocajului.

Lasă un răspuns