Oficialii din domeniul sănătății din China au prezentat date despre genomul Covid-19 din Beijing.

În ultimele zile, în Capitala statului asiatic a izbucnit un nou focar de coronavirus, după ce piețele din zonă au fost depistate a fi purtătoare de virus.

În aceste condiții, China a decis să dea publicității datele ştiinţifice legate de secvenţierea genomului noului coronavirus responsabil cu apariţia recentă a noilor cazuri.

Oficialii din China au prezentat date despre genomul Covid-19 din Beijing

Acuzată în prima etapă a izbucnirii pandemiei de coronavirus de tăinuire a unor informații legate de această boală, China și-a învățat lecția și a prezentat acum, foarte rapid, informații despre noul focar.

Oficialii de la Beijing chinezi au dezvăluit, vineri, că au identificat o tulpină europeană în baza studiilor preliminare, informează Reuters, citat de Agerpres.

Conform datelor publicate pe site-ul Centrului pentru date naţionale de microbiologie din China, reiese faptul că aceste informaţii genomiale au fost obţinute cu ajutorul secvenţierii a trei mostre – două umane şi una de mediu -, recoltate pe 11 iunie.

”Potrivit rezultatelor preliminare studiului genomial şi epidemiologic, virusul provine din Europa, dar este diferit de virusul care se răspândeşte în această perioadă în Europa”, a declarat un oficial de la Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC), Zhang Yong, într-un articol publicat vineri.

Totodată, oficialul chinez a mai spus că acesta ”Este mai vechi decât virusul care se răspândeşte acum în Europa”, a adăugat el.

Cum ar fi pătruns noua tulpină Covid-19 în China

Omul de știință din China a mai spus că reapariția noului coronavirus în China s-ar fi putut produce pe mai multe căi.

”Ar fi putut fi ascuns în produse alimentare importate şi congelate sau a pândit în anumite medii întunecate şi umede, precum piaţa Xinfadi, într-un spaţiu care nu a fost dezinfectat sau sterilizat”, a declarat Zhang Yong într-un articol publicat pe site-ul Comisiei Centrale pentru Inspecţia Disciplinei.

În altă ordine de idei, Wu Zunyou, epidemiologul-şef al CDC, a declarat pentru presa centrală chineză în această săptămână că tulpina virală din Beijing este similară celei din Europa, deşi nu a fost neapărat transmisă în mod direct din ţările europene.

Wu nu a dorit să elaboreze aceste comentarii, ce au fost făcute înainte de publicarea informaţiilor despre secvenţierea genomului tulpinei virale din Beijing.

Lasă un răspuns