Un lanț de supermarket-uri belgiene a confirmat că unul dintre angajații lor din Bruxelles a murit în somn după ce a contractat noul coronavirus (Covid-19), relatează  The Brussels Times.

„Am primit, din păcate, trista confirmare că un coleg de la magazinul nostru Colruyt din Forest a murit în somn”, a spus grupul într-un comunicat printr0un comunicat e-mail. Angajatul supermarketului, identificat în rapoartele mass-media drept Mohammed, în vârstă de 32 de ani, a murit după ce a fost pozitiv pentru virus, a declarat un purtător de cuvânt al grupului Colruyt.

„Suntem profund afectați de moartea lui Mohammed iar gândurile noastre sunt la familia și prietenii săi”, a declarat purtătorul de cuvânt, Nathalie Roisin, într-o declarație telefonică.

„Testul sau a fost pozitiv și a fost introdus în carantină acasă”, a spus ea, menționând că firma nu a fost totuși în măsură să spună dacă moartea sa a fost „direct legată de Covid-19”.

Știrile despre decesul angajatului vin în timp ce personalul supermarketurilor din lanțurile majore, cum ar fi Delhaize și Carrefour, au oprit munca pentru a solicita o protecție sporită și compensații pentru îndeplinirea de locuri de muncă de prim rang.

„Cea mai mare frică a noastră devine realitate”, a spus De Morgen un angajat anonim al supermarketului.

„Începem să vedem cât de serios poate fi [Covid-19], că nu suntem absolut în siguranță la locul de muncă și că acest lucru poate dura luni”. „Mulți încep să se întrebe de ce continuă să facă asta pentru aceleași salarii – până la urmă, jobul nu mai este același”, a scris angajatul pe Facebook.

Săptămâna trecută, angajații Delhaize din sindicat au închis mai multe magazine în timp ce fortau conducerea pentru a le oferi mănuși, măști pentru față și compensații dincolo de voucherele din magazin cu o dată de valabilitate. Roisin nu a reușit să confirme că conducerea la magazinul unde lucra angajatul decedat a descurajat utilizarea măștilor. Deoarece măsurile de blocare au fost puse în aplicare în Belgia pentru a conține răspândirea virusului, poziția lui Colruyt a fost „întotdeauna să permită celor 16.000 de angajați ai magazinului să poarte măști de protecție pentru gura dacă doresc acest lucru”, a spus Roisin. Inițial, compania nu le-a oferit angajaților măști pentru gură, Roisin citând îngrijorări cu privire la încordarea lanțurilor de aprovizionare naționale și internaționale deja epuizate.

„Acum oferim [angajaților magazinului] măști de protecție pentru gură, iar cei care doresc să le folosească pot”, a spus ea, adăugând că măștile de gură provin din stocul propriu al companiei, folosit în ambalatoarele de fabricare a ambalajelor și fabricării acestora. Roisin a refuzat să confirme dacă alți angajați ai Grupului Colruyt au testat pozitiv pentru noul coronavirus.

„Prioritatea noastră este acum să răspundem nevoilor colaboratorilor în cauză [până la moarte]”, a scris grupul în declarația trimisă prin e-mail, adăugând că personalului magazinului Forest li se oferea sprijin psihologic și că liniile directoare au fost „continuu” actualizate în urma oficialității recomandări.

Lasă un răspuns