Uber a încheiat un parteneriat cu compania de închirieri de maşini Herz pentru 50.000 de automobile Tesla destinate şoferilor săi

 

Uber a încheiat un parteneriat cu compania de închirieri de maşini Herz pentru 50.000 de automobile Tesla, până în 2023, destinate şoferilor săi care oferă servicii de transport la cerere, transmite Reuters.

Începând din 1 noiembrie, şoferii Uber vor putea închiria o maşină Tesla prin intermediul Hertz, în Los Angeles, San Franccisco, San Diego şi Washington DC, programul urmînd să fie extins în acest an la nivel naţional.

Acordul a fost făcut public după ce Hertz a anunţat luni că va comanda 100.000 de vehicule Tesla până la sfârşitul anului 2022, ceea ce înseamnă că flota de maşini Tesla a companiei de închirieri va fi rezervată pentru şoferii Uber.

Ştirea derspre cea mai mare comandă primită vreodată de Tesla a dus la creşterea acţiunilor producătorului de automobile electrice, a cărui capitalizare a depăşit luni 1.000 de miliarde de dolari, o premieră pentru o companie auto.

Acţiunile Tesla au crescut miercuri cu 3%, iar cele ale Uber au scăzut cu 1,4%. Titlurile Hertz au avansat cu 2%.

Hertz a anunţat miercuri un parteneriat separat cu dealer-ul online de maşini second hand Carvana, ale cărui acţiuni au crescut cu 3%.

Conform acordului, Hertz şi-ar reduce dependenţa de licitaţiile de masă pentru a scăpa de vehiculele uzate ale flotei sale de închiriat şi, în schimb, va vinde vehicule direct consumatorilor prin canalele de vânzare ale Carvana.

Pentru şoferii Uber, închirierile de maşini Tesla vor începe de la 334 de dolari pe săptămână, inclusiv asigurarea şi întreţinerea, şi vor consta în principal din sedanurile Model 3 ale companiei.

Potrivit Uber, costurile de închiriere vor scădea la 299 de dolari pe săptămână sau mai puţin pe măsură ce programul se va extinde în anul viitor.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email