Ne întoarcem în timp nu doar la capitolul vestimentaţie, ci şi în materie de coafuri şi tunsori.

Anul 2019 este unul provocator pentru stiliştii care ne îndeamnă să îndrăznim şi să ne jucăm cu nuanţele şi culorile.

Tunsoarea în vogă este bobul lung, dar noutatea acestui sezon este fără îndoială bretonul, fie el lung şi franjurat sau foarte scurt.

Oricum aţi alege, trebuie să ştiţi că în 2019 nu veţi da greş dacă veţi opta pentru această variantă.

Ştiliştii şi-au făcut temele pentru anul 2019 şi pregătesc adevărate surprize dacă le veţi călca pragul saloanelor.

Tendinţele în materie de culoare sunt blondurile calde, nuanţele cream soda, adică un amestec de bej, maro şi auriu, nuanţele pământii şi revenirea nuanţei de roşu foarte aprins. 

În atenţia stiliştilor este cel purtat de Brigitte Bardot în anii ‘60 

Anul acesta blondul argintiu, alb şi nuanţele de blond rece nu se mai poartă, însă revin nuanţele de blonduri calde cu lumini care să evidenţieze tresăturile, dar şi tonurile de coniac şi scorţişoară.

Fringe, tunsoarea anului

Kendall Jenner

Tunsoarea anului 2019 este bobul lung şi bretonul fringe, cum poartă celebra Kendall Jenner.

Vedeta de la Hollywood nu a lansat ea această modă, ci s-a inspirat de la actriţa Briggite Bardot, care în anii ei de glorie făcea furori cu această coafură.

ionela coman salon

Ionela Coman, hairstylist foto: arhivă personală

“Bretonul fringe se purta în anii ‘60. Este bretonul care a pus-o în evidenţă pe Briggite Bardot.

Ea practic a făcut istorie cu acest tip de coafură. Acum a fost adaptat şi stilizat la vremurile şi nevoile din ziua de azi. Este uşor de purtat, poate fi ţinut pe faţă sau purtat pe părţile laterale, cu cărare pe mijloc.

Se aşază foarte frumos unei coafuri lejere şi merge la aproape orice formă a feţei şi cam pentru orice tip de păr, cu fir gros şi subţire.

Nu în ultimul rând e tineresc”, ne-a explicat Ionela Coman, hair-stylist  la un salon celebru din Dorobanţi. 

Dacă vă întrebaţi de ce este recomandat tuturor persoanelor, ei bine vorbim despre un breton versatil. Este lung şi de aceea poate fi purtat în mai multe feluri.

Oferă un look lejer şi fresh, iar dacă nu vă doriţi o schimbare majoră de lungime, dar vreţi puţin volum în faţă, aceasta este soluţia salvatoare.

Cireaşa de pe tortul acestei coafuri o constituie aspectul în formă de inimă, mai oval, pe care îl conferă chipului. În plus, este alegerea perfectă dacă nu vă înduraţi să mergeţi pe varianta breton care acoperă fruntea.

“Vorbim despre o tunsoare care arată că aveţi o lungime şi o formă la modă şi uşor de stilizat, ceea ce este atât de important în ziua de azi.

Pe lângă bretonul lung şi franjurat, se mai poartă şi cel foarte scurt. Bretonul lung este potrivit pentru persoanele comode şi cu un păr fin şi lipsit de volum, iar cel scurt şi franjurat persoanelor dinamice cu personalitate şi atitudine”, a completat Ionela Coman.  

Trucuri şi atenţionări

  • În general, pentru o faţă cu frunte îngustă nu se recomandă bretonul, iar coafura trebuie să fie cu un pic de volum şi pe linie dreaptă.
  • Nici pentru o femeie cu faţa rotundă nu se recomandă tunsorile franjurate sau bretonul.
  • Femeilor cu ochi albaştri şi ten deschis stiliştii le recomandă nuanţe de la blond deschis până la şaten
  • Ochii căprui sau negri şi tenul măsliniu se îmbină perfect cu nuanţe de păr calde şi luminoase.
  • La o faţă ovală se potriveşte orice tunsoare şi coafură.
  • Un truc pentru ca părul să pară mai bogat este vopsirea cu şuviţe subţiri şi folosirea unor produse de densitate uscând părul cu capul în jos.
  • Dacă aveţi păr dificil cu rădăcini grase şi vârfuri uscate, stilistul recomandă şamponul special divalent şi tunderea vârfurilor la cel mult două luni.
  • Pentru ca nuanţa părului vopsit să reziste mai mult, se recomandă spălarea părului cu produse speciale pentru părul vopsit şi hidratarea corectă. 

Cum trebuie să arate coafurile de mireasă

“Naturaleţe, feminitate, romantism, simplitate, dar în acelaşi timp complexitate.

Acesta este mixul perfect pentru coafurile de mireasă în anul 2019”, spune hairstylistul Adrian Perjovschi.

Dacă nunta are loc pe plajă, specialistul recomandă părul împletit sau uşor într-o parte. Pentru o locaţie mai elegantă, coafura trebuie să fie finuţă, părul prins complet cu un mic accesoriu.

„Nu trebuie să se vadă agrafele. Şi nu e recomandat să se facă schimbări radicale de look, de culoare şi de tunsoare la mai puţin de 2 luni de nuntă pentru că trebuie să te familiarizezi cu ele sau, de ce nu, să ai timp să le schimbi dacă nu-ţi plac”, adaugă Perjovschi.

sursa: click

Lasă un răspuns