TikTok confirmă că va contesta în justiţie decretul preşedintelui Trump care interzice toate tranzacţiile companiei din SUA

 

TikTok a confirmat duminică informaţia că intenţioneză să dea în judecată administraţia Trump, cel mai devreme în această săptămână, în legătură cu decretul preşedintelui Donald Trump care interzice toate tranzacţiile din SUA ale popularei aplicaţii de socializare video şi ale companiei mamă a acesteia, ByteDance, din China, transmite CNBC.

Potrivit decretului semnat de Trump pe 6 august, orice tranzacţie cu ByteDance supusă jurisdicţiei americane va fi interzisă după 45 de zile.

Amploarea interdicţiei este neclară, întrucât dă putere secretarului pentru Comerţ să identifice tranzacţiile care sunt supuse decretului preşedintelui.

Un al doilea decret, semnat de Trump pe 14 august, dă ByteDance un termen de 90 de zile pentru vânzarea operaţiunilor din SUA ale TikTok.

ByteDance discută vânzarea afacerilor TikTok cu companii precum Microsoft şi Oracle. Contestarea decretului din 6 august nu afectează discuţiile referitoare la vânzare cu Microsoft şi Oracle.

În Statele Unite, TiTok a ajuns la peste 100 de milioane de utilizatori pe lună. Aplicaţia are circa 800 de milioane de utilizatori activi la nivel mondial şi a fost descărcată de peste 2 miliarde de ori.

Congresul SUA a votat în iulie interzicerea descărcării TikTok pe telefoane distribuite de guvern angajailor, din motive de securitate naţională.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email