Unul dintre cele mai afectate domenii de pandemie este cel cultural. Astăzi trebuia să înceapă la Cluj Napoca, Festivalul Internațional de Film Transilvania. În anii trecuți, în Piata Unirii, era amenajat un cinema în aer liber imens.

Dacă totul era ca de obicei, astăzi ar fi trebuit să vorbim despre faptul că începe Festivalul Internațional de Film Transilvania.

 

Din păcate, domeniul evenimentelor culturale a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Mai ales cele care strangeau zeci de mii de participanți, cum este și TIFF.

În Piața Unirii ar fi trebuit să existe acum un imens cinematograf în aer liber, cu peste 3000 de locuri și cu proiecții de filme în premieră pe cel mai mare ecran din România.

Acum, Piața Unirii este goală și atmosfera de oraș al evenimentelor culturale s-a pierdut total.

Organizatorii TIFF s-au adaptat vremurilor în care trăim și s-au mutat în mediul online. Totuși, organizatorii dau speranțe că festivalul s-ar putea să aibă loc anul acesta, însă nu se știe când.

Faptul că de la 1 iunie se vor putea organiza evenimente în aer liber cu peste 500 de persoane, este una dintre primele măsuri care anunță revenirea evenimentelor culturale de acest gen.

Lasă un răspuns