Lungmetrajul „The Irishman” al lui Martin Scorsese, produs de Netflix, va rula 26 de zile în cinematografe înainte de lansarea pe platformă.

Compania a anunţat marţi că filmul, cu Robert De Niro şi Al Pacino în distribuţie, va fi lansat în săli independente de cinema din SUA, pe 1 noiembrie şi va rula până la premiera pe platformă, pe 27 noiembrie.

Totuşi, Netflix a adăugat că a plănuit să menţină filmul în săli pentru o perioadă nedeterminată, după lansarea online.

Anunţul vine după un impas în negocierile dintre Netflix şi lanţurile de săli de cinema AMC Entertainment Holdings Inc şi Cineplex Inc, potrivit The Hollywood Reporter.

Lanţurile preferă să aibă exclusivitate pe o perioadă de 90 de zile înainte ca filmul să apară în altă parte. De cealaltă parte, Netflix vrea să le ofere abonaţilor filmele cât mai curând.

Lansarea „The Irishman” din 1 noiembrie nu va afecta statutul de eligibilitate a filmului pentru sezonul Oscar. Lungmetrajul va avea premiera mondială la New York Film Festival, pe 27 septembrie.

Scorsese nu a comentat, dar De Niro a declarat pentru Reuters la începutul anului că speră, împreună cu regizorul şi alţi producători ca „The Irishman” să fie cât mai mult timp în săli.

Cu un buget de peste 140 de milioane de dolari, filmul reprezintă a noua colaborare a lui De Niro cu Scorsese şi prima a lui Pacino cu cineastul american.

Din distribuţie mai fac parte Harvey Keitel, Bobby Cannavale, Anna Paquin şi Ray Romano.

„The Irishman” este o saga epică despre crima organizată din America de după cel de-al Doilea Război Mondial, expusă prin ochii veteranului de război Frank Sheeran, escroc şi asasin plătit care a lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute personaje ale secolului XX.

O poveste care se întinde pe parcursul a câteva decenii, filmul urmăreşte unul dintre cele mai mari mistere nerezolvate din istoria americană – dispariţia legendarului preşedinte de sindicat Jimmy Hoffa – şi prezintă o călătorie extraordinară prin coridoarele ascunse ale crimei organizate: modul de funcţionare, rivalităţile şi legăturile cu politica.

Pacino este Jimmy Hoffa, iar De Niro interpretează rolul Frank Sheeran, asasin plătit şi lider de sindicat. Filmul e bazat pe cartea „I Heard You Paint Houses” a lui Charles Brandt.

Scenariul este semnat de Steven Zaillan, iar producători sunt Martin Scorsese, Robert De Niro, Jane Rosenthal, Emma Tillinger Koskoff, Irwin Winkler, Gerald Chamales, Gaston Pavlovich şi Randall Emmett.

Lasă un răspuns