Aveți de recuperat banii de pe taxa auto ? Ei bine, va trebui sa mai așteptați.

Autoritățile au prelungit până în iunie termenul până la care puteți primii banii. 

Pe de altă parte, 2019 este al treilea an consecutiv în care nu mai există o taxă de poluare: cei responsabili nu au reușit să găsească o formulă de calcul care să nu fie anulată apoi de instanțe.

Decizia prin care termenul de restituire a sumelor provenite din taxa auto se prelungește cu șase luni, adică pană în iunie 2019, a fost publicată în Monitorul Oficial chiar înainte de trecerea in Noul An. Autoritățile au luat această decizie pentru că sunt încă mulți cetățeni care nu și-au recuperat banii.

Indiferent că vorbim de taxa auto specială, cea pe poluare sau cea pentru emisiile poluante, toate aceste sume vor putea fi restituite până la data de 30 iunie 2019.

Excepție face doar timbrul de mediu, a cărui perioadă de restituire a sumelor a fost prelungită cu doar trei luni.

Introdusă la 1 ianuarie 2007, modificata în 2009, încă o dată în 2012, suspendata in același an și transformată în timbru de mediu în 2013, taxa auto le-a creat numai probleme șoferilor, dar și autorităților.

În cei zece ani în care s-a aplicat, taxa a strâns la bugetului statului peste 7 miliarde de lei, bani pe care autoritățile îi restituie acum oamenilor.

Dincolo de asta, deși au trecut doi ani de când timbrul de mediu a fost eliminat, autoritățile nu au reușit nici acum să găsească o nouă formulă de calcul pentru taxa auto.

Iar în 2017, grafica 550.000 de vehicule second hand au ajuns în țara noastră. Asta înseamnă că în doi ani autoritățile au „înscris” un milion de mașini vechi care circulă acum pe străzi.

Lasă un răspuns