Capitala Iranului le-a interzis cetăţenilor să-şi plimbe câinii, decizia făcând parte dintr-o campanie oficială de lungă durată care descurajează deţinerea de câini, potrivit BBC.

Şeful poliţiei din Teheran, Hossein Rahimi, a declarat că autorităţile au primit permisiune de la Procuratura oraşului pentru „a lua măsuri împotriva celor care-şi plimbă câinii prin spaţiile publice, precum parcurile”.  

„Frică şi nelinişte”  

Rahimi le-a spus jurnaliştilor de la o agenţie de presă din Teheran că această interdicţie este o consecinţă a faptului că patrupezii stârnesc „frică şi nelinişte” printre cetăţeni.  

O voluntară iraniană îşi îmbrăţişează câinele la un adăpost din apropierea Teheranului.

Probabil considerând că decizia nu este suficient de restrictivă, Rahimi a adăugat că este interzis şi să conduci cu un câine în maşină.  

„Este interzis transportul câinilor cu maşinile şi dacă acest lucru este observat, poliţia va lua măsuri serioase împotriva conducătorilor auto.”  

Câinii sunt văzuţi ca „necuraţi” de către autorităţile islamice iraniene, care consideră deţinerea unui câine simbol al politicilor occidentale.  

Ministerul Culturii şi Îndrumării Islamice a interzis canalelor de media să publice orice fel de reclame pentru animalele de companie în 2010 şi acum cinci ani a existat o tentativă în parlament de a trece o lege care să-i amendeze şi chiar să-i biciuiască pe cei care-şi plimbă câinii.

Lasă un răspuns